5 tapaa: Näin helposti voit säästää energiaa

Energian hinta karkaa käsistä, mutta onneksi sitä voi säästää omin avuin. Olemme koonneet tähän viisi helppoa energiansäästöprojektia.

Sekä sähkön että muiden energialähteiden hinnat ovat nousseet valtavasti, eikä muutosta ole näkyvissä.

Onneksi voit tehdä itse monenlaista varmistaaksesi, että energiakustannukset pysyvät järjellisissä lukemissa.

Varsinkin lämmitys voi muuttua pian erittäin kalliiksi, mutta sen kohdalla on myös helpointa saada aikaan suuria säästöjä.

Voit säästää helposti paljon, kun varmistat, ettei lämpöä karkaa harakoille ja lämmität kotisi mahdollisimman tehokkaasti.

Olemme koonneet tähän viisi tärkeää artikkelia, jotka auttavat sinua pienentämään energiakuluja.

Asenna uudet tiivistelistat

Jos ikkunat vuotavat kylmällä säällä, se johtuu usein tiivistelistojen kulumisesta. Niiden vaihtaminen on sekä edullista että helppoa. Näytämme, kuinka se tehdään.

Katso lisää täältä

3 tapaa saada lämpöpatteri kuumenemaan

Jos yksi lämpöpattereista on viileä, se voi aiheuttaa tarpeetonta kuormaa muille lämpöpattereille. Muutamalla yksinkertaisella niksillä voit varmistaa itse, että lämpöpatterit lämmittävät niin kuin pitääkin.

Katso lisää täältä

Enemmän lämpöä tulisijasta

Tulisija täydentää erinomaisesti muita lämmönlähteitä. Olemme koonneet 14 vinkkiä, joiden avulla saat tulisijan lämmön hyödynnettyä mahdollisimman hyvin.

Katso lisää täältä

Eristä lämmitysputket – se tosiaan kannattaa

Putkien eristäminen on helppo tee se itse -tehtävä, jolla voi saada aikaan merkittäviä säästöjä. Jos lämmitysputkiasi ei ole eristetty, kannattaa ryhtyä hommaan heti. Näytämme, kuinka se tehdään.

Katso lisää täältä

Tuki veto oven alta

Vanhemmissa asunnoissa oven alta voi vetää, jos ovi ei ole tiiviisti kynnystä vasten. Onneksi pulman korjaaminen on helppoa. Näytämme, miten harjalla varustettu ovilista asennetaan paikoilleen.

Katso lisää täältä

    Lisää samasta aiheesta Uutta toimitukselta