Korjaukset
Helppo
Vaikea
Kun kaikki osat ovat tulisijassa paikallaan, pesään voi tehdä tulen. Nyt se myös palaa tehokkaasti ja puiden tuottama lämpö saadaan talteen.

Kun kaikki osat ovat tulisijassa paikallaan, pesään voi tehdä tulen. Nyt se myös palaa tehokkaasti ja puiden tuottama lämpö saadaan talteen.

Tulitiililaatat

Kaikkien nykyaikaisten tulisijojen palotila on vuorattu 30 mm paksuilla tulitiililaatoilla. Ne eristävät tulisijaa ja takaavat, että se kestää lämpöä. Levyissä voi olla pieniä halkeamia, mutta jos ne irtoavat saumoistaan kokonaan, tulisija ei polta kunnolla.

Haljenneet tulitiililaatat

Tulitiililaatat on usein tehty huokoisesta materiaalista, joka ei kestä iskuja. Halkeamat johtuvat usein polttopuiden iskuista.

Milloin tulitiililaatat pitää vaihtaa?

Jos tulikivilaatat ovat haljenneet, tulisija ei enää lämmitä kunnolla. Pienet halkeamat eivät haittaa, mutta jos ne murtuvat, palaminen heikentyy ja laatat pitää vaihtaa. Laatat pitää vaihtaa, kun ne ovat kuluneet puoleen alkuperäisestä paksuudestaan. Onneksi laattojen vaihtaminen on helppoa.

Toimitus suosittelee: 14 vinkkiä: Paras teho polttopuista

Osta tulitiililaatat valmiina

Helpoin keino on ostaa valmis laattasarja tulisijaliikkeestä. Voit hankkia koko sarjan, jossa on savulevy, joka sijaitsee tulisijan yläosassa, ja siihen liittyvä metallikehikko, joka pitää levyn paikalleen. Työn jälkeen tulisija on kuin uusi.

Lataa täydelliset ohjeet tulitiililaattojen vaihtamiseen

Jos tulitiililaatat ovat haljenneet, tulisija ei toimi tehokkaasti. Sen takia laatat kannattaa vaihtaa. Uusi sarja maksaa noin 150 euroa, ja niiden vaihtaminen vie puoli päivää. Useimmat osaavat vaihtaa tiilet itse. Lataa ohjeet ja noudata ammattilaisen antamia neuvoja vaihe vaiheelta. Tässä jutussa vaihdetaan kaikki takan sisällä olevat laatat, ja 10 vuotta vanhasta tulisijasta tulee kuin uusi.

Työn iloa!