Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Uudet tulitiililaat parantavat palamista

Tallenna artikkeli Sinun pitää kirjautua sisään, jotta voit tallentaa artikkeleita

Jos tulisijasi palotilan tulitiililaatat ovat rikkoutuneet, tulisijan poltto-ominaisuudet heikkenevät. Onneksi tulitiililaatat voi vaihtaa, minkä jälkeen tulisija toimii taas tehokkaasti.

Vaikeusaste
Vie aikaa
1 tunti
Hinta
150 euroa
Uudet tulitiililaat parantavat palamista

Johdanto

Tulitiililaatat

Kaikkien nykyaikaisten tulisijojen palotila on vuorattu 30 mm paksuilla tulitiililaatoilla. Ne eristävät tulisijaa ja takaavat, että se kestää lämpöä. Levyissä voi olla pieniä halkeamia, mutta jos ne irtoavat saumoistaan kokonaan, tulisija ei polta kunnolla.

Haljenneet tulitiililaatat

Tulitiililaatat on usein tehty huokoisesta materiaalista, joka ei kestä iskuja. Halkeamat johtuvat usein polttopuiden iskuista.

Osta tulitiililaatat valmiina

Helpoin keino on ostaa valmis laattasarja tulisijaliikkeestä. Voit hankkia koko sarjan, jossa on savulevy, joka sijaitsee tulisijan yläosassa, ja siihen liittyvä metallikehikko, joka pitää levyn paikalleen. Työn jälkeen tulisija on kuin uusi.

LUE LISÄÄ: Siirrä lämpöä kylmään tilaan

Milloin tulitiililaatat pitää vaihtaa?

Jos tulikivilaatat ovat haljenneet, tulisija ei enää lämmitä kunnolla. Pienet halkeamat eivät haittaa, mutta jos ne murtuvat, palaminen heikentyy ja laatat pitää vaihtaa. Laatat pitää vaihtaa, kun ne ovat kuluneet puoleen alkuperäisestä paksuudestaan. Onneksi laattojen vaihtaminen on helppoa.

Tässä ohjeessa näytämme vaihe vaiheelta, miten tulisijan tulitiililaatat vaihdetaan.

Toimitus suosittelee: 14 vinkkiä: Paras teho polttopuista

Ohjeet

Tee näin

Lukittu sisältö

Kirjaudu tai hanki pääsy jaksoon

Kaikkien nykyaikaisten tulisijojen palotila on vuorattu 30 mm paksuilla tulitiililaatoilla. Ne eristävät tulisijaa ja takaavat, että se kestää lämpöä. Levyissä voi olla pieniä halkeamia, mutta jos ne irtoavat saumoistaan kokonaan, tulisija ei polta kunnolla. Laatat on siis uusittava.

Helpoin keino on ostaa valmis laattasarja tulisijaliikkeestä. Voit hankkia koko sarjan, jossa on savulevy (se, joka sijaitsee tulisijan yläosassa) ja siihen liittyvä metallikehikko, joka pitää levyn paikalleen. Tässä vaihdamme kaikki nämä osat 10 vuotta vanhasta tulisijasta. Työn jälkeen tulisija on kuin uusi.

Tulitiililaatta: Poista vanhat tulitiililaatat tulisijan palotilasta 1

Poista vanhat tulitiililaatat tulisijan palotilasta. Jos ne ovat tiukasti kiinni, voit tarvita esim. ruuvitalttaa niiden irrottamiseksi. Poista myös palotilan pohjalla olevat laatat.

Tulitiililaatta: Puhdista tulisija sisäpuolelta 2

Puhdista tulisija sisäpuolelta, ennen kuin asennat uudet laatat, jotta saat asennettua ne täysin tasaiselle pinnalle. Käytä työhön pölynimuria.

Tulitiililaatta: Aseta laatat paikoilleen 3

Aseta laatat paikoilleen. Aloita toisen sivun laatasta ja asenna sitten takimmaiset. Asenna sen jälkeen toisen sivun etummainen laatta ja lopuksi takimmainen laatta. Kaikki laatat on nyt vaihdettu, mutta irrallisina laatat eivät pysy paikallaan.

Tulitiililaatta: Aseta metallikehikko paikalleen niin 4

Aseta metallikehikko paikalleen niin, että irralliset laatat lukittuvat. Kehikko sijoitetaan laattojen reunaan koko palotilan ympäri. Kun kehikko on paikallaan, sen huullokseen asennetaan savulevy.

Tulitiililaatta: Aseta pohjalevyt paikoilleen 5

Aseta pohjalevyt paikoilleen. Ne pitää saada asettumaan suoraan. Jos levyt asettuvat vinoon, niistä voi olla hyvin vaikea saada uudestaan otetta. Kun työ on tehty, tulisija toimii jälleen tehokkaasti.

Vie aikaa

Noin tunti

Hinta

Noin 150 € / kokonainen tulitiililaattasarja

Vaikeusaste

Hyvä aloittelijan hanke, joka onnistuu kaikilta.

Luo Profiili

purchase.course_name_message

Luo Profiili
Syötä etunimesi
Syötä sukunimesi
Tarkista sähköpostiosoite
Salasanassa pitää olla vähintään 6 merkkiä
Näytä
signup.credentials_form.terms_error
Kirjaudu sisään
Tarkista sähköpostiosoite
Salasana vaaditaan
Näytä
Takaisin