Sisältökatsaus
- Mikä höyrynsulku on?
- Miten höyrynsulku toimii?
- Mitä höyrynsulku tekee ja milloin sitä on käytettävä?
- Mitä erilaisia höyrynsulkuja on olemassa?
- Höyrynsulku ja tarvikkeet
- Minne höyrynsulku asennetaan?
- Miten höyrynsulku asennetaan?
- Mitä on otettava huomioon höyrynsulkua asennettaessa?
- Mistä voin tietää, onko talossani höyrynsulku?
- Voinko jättää höyrysulun pois?
Mikä höyrynsulku on?
Miten höyrynsulku toimii?
Mitä höyrynsulku tekee ja milloin sitä on käytettävä?
Mitä erilaisia höyrynsulkuja on olemassa?
Höyrynsulku ja tarvikkeet
Höyrynsulkukalvoja voi ostaa eripituisina rullina rautakaupoista. Hintaluokkia on erilaisia riippuen siitä, minkä paksuuden ja pituuden haluat.
Sinun on ostettava myös höyrynsulun asennuksessa tarvittavat tarvikkeet, kuten höyrynsulkuteippi. Lue lisää höyrynsulusta ja tarvikkeista täältä.
HÖYRYNSULKUMUOVI
Paksua PE-muovia, jonka läpi kosteus ei pääse. Höyrynsulkumuovin ja tiivistysmateriaalien pitää sopia yhteen, joten pyri käyttämään aina saman valmistajan tuotteita.
VAHVISTETTU HÖYRYNSULKUMUOVI
Höyrynsulkumuovin asentaminen voi olla vaikeaa, ja muovi repeää helposti. Vahvistettu höyrynsulkumuovi kestää kovaa vetoa, joten sitä on helpompi käyttää kuin tavallista höyrynsulkumuovia.
DIFFUUSIOAVOIN HÖYRYNSULKU
Käytetään muun muassa kesämökeissä, joissa on vaarana, että kosteus tiivistyy eristeiden väärälle puolelle. Kosteus pääsee liikkumaan hallitusti rakenteen läpi, mikä vähentää kosteusvaurion riskiä.
HÖYRYNSULKUTEIPPI
Kaikki saumat ja limitykset pitää tiivistää huolellisesti teipillä. Erikoisteippi kestää yhtä pitkään kuin höyrynsulkumuovi. Teipit ovat erilevyisiä, ja osa niistä on kaksipuolisia.
LUE LISÄÄ: Tämän takia sinun PITÄÄ käyttää höyrynsulkuteippiä
HÖYRYNSULKULIIMA
Teippi ei tartu kunnolla kiinni kaikkeen. Höyrynsulkumuovi pitää kiinnittää tiileen, rappaukseen ja puuhun liimalla. Valitse höyrynsulkuliima sen mukaan, millaisessa lämpötilassa sitä on tarkoitus käyttää.
BUTYYLITEIPPI
Jos höyrynsulkumuoviin tulee reikä, se kannattaa tiivistää butyyliteipillä. Se on tervamaista massaa, joka ei kuivu ikinä kokonaan. Butyyliteippiä on helppo muotoilla. Osa teipeistä on kaksipuolisia.