Tuulensuojalevy lisää eristystehoa 10 %

Kun asennat tuulensuojalevyn, estät tuulen puhaltamisen eristeen läpi. Se näkyy myös lämmityskustannuksissa. Katso, missä ja miten sitä käytetään.

Mitä tuulensuojalevy on?

Tuulensuojalevy suojaa eristeitä tuulelta. Levy ei eristä kovin hyvin, mutta pitää tuulen poissa eristeistä. Seisova ilma on kaikkein paras lämmöneriste, ja tuulensuojalevy auttaa pitämään ilman paikallaan.

Miksi tuulensuojalevy?

Tuulensuojalevy ja lämmöneristeet eristävät lämpöä hyvin, ja tuulensuojalevy laskee talon lämmityskuluja. Lisäksi tuulensuojalevy suojaa eristeitä ja pidentää niiden käyttöikää.

LUE LISÄÄ: Mitä eristettä kannattaa käyttää?

Tuulensuojalevyn asennus

Asenna tuulensuojalevy valmistajan antamien ohjeiden mukaan. Ulkoseinän ja tuulensuojalevyn väliin pitää jättää kunnon tuuletusrako, jotta seinän läpi siirtyvä kosteus pääsee tuulettumaan eikä aiheuta kosteusongelmia.

TOIMITUS SUOSITTELEE: Varaston eristäminen - Näin teet sen

Erilaisia tuulensuojalevyjä

Markkinoilla on erilaisia tuulensuojapahveja ja -levyjä. Valitse sopiva pahvi tai levy rakennuksen käyttötarkoituksen mukaan.

Lue lisää: Sisäkaton eristys

Voit lukea tästä jutusta tuulensuojalevyn asentamisen perusteista.

TEE NÄIN:

1. Vinoseinustat:
Tuulensuoja kiinnitetään nauloilla tai hakasilla 10 cm:n limityksin. Pystyseinissä tuulensuojalevyt pidetään paikoillaan laudoilla tai rimoilla. Lapereunaan asennetaan tuulilauta.

2. Katot:
Tuulensuoja sennetaan uloimmaksi vesikatetta vasten, mutta varmista aina, että tuulensuojan/eristeen ja katteen väliin jää vähintään 50 mm:n tuuletusrako.

3. Ristikkorakenteiset katot:
Tuulensuoja asennetaan ylimmän eristekerroksen päälle ja kiinnitetään lapereunassa tuulilautaa vasten. Laudalla varmistetaan, että tuuli ei pääse eristeiden alle.

4. Yläpohjien kulkusillat:
Tuulensuoja asennetaan ylimmän eristekerroksen päälle ja sen kulkusillan osan alle, jota pitkin on tarkoitus kulkea.

5. Ryömintätilan vastainen lattia:
Tuulensuoja kiinnitetään alimman eristekerroksen alle. Usein se voidaan tehdä vain lattiaa uusittaessa. Tuulensuoja ei saa peittää ryömintätilan tuuletusaukkoja.

6. Ulkoseinät:
Tuulensuoja kiinnitetään uloimman eristekerroksen päälle. Tuulensuojan päälle kiinnitetään rimat (vähintään 25 mm), ja ulkoverhouslaudat tai -levyt kiinnitetään niihin.

Muut lukevat juuri nyt …

Lisää samasta aiheesta Eristys