Lattiat

Tyylikäs ja hyvä lattia on ratkaisevan tärkeä asunnollesi. Kerromme erilaisista lattioista ja neuvomme, miten teet erilaiset lattiat.

Lattia ja lattian tekeminen

Lattian tekeminen ei ole vaikeaa, kun perusasiat ovat kunnossa Esimerkiksi puulattia on helppo tehdä oikeista materiaaleista. Huolellinen suunnittelu helpottaa työskentelyä. Lattian tyyppi kannattaa valita oman maun ja tarpeiden mukaan. Varaa suunnitteluun tarpeeksi aikaa, ennen kuin aloitat lattian rakentamisen.

LUE LISÄÄ: Uusi puulattia alusta asti

Tee näin, jos lattia narisee

Harva asia ärsyttää niin pahasti kuin nariseva lattia. Narina johtuu siitä, että lattiapalkkeihin tulee halkeamia, jolloin naulat pääsevät liikkumaan ylös ja alas lattialautojen mukana. Ongelma on helppo ratkaista itse. Lue tästä jutusta, mitä pitää tehdä: Lopeta lattian narina

Hio lattia varovasti!

Uutta lattiaa ei kannata rakentaa, jos vanhan voi korjata. Yleensä lattia kannattaa hioa lattianhiomakoneella. Se ei ole niin helppoa kuin saattaa kuulostaa. Lattianhiomakone voi pilata koko lattian, ellei konetta käytetä oikein. Hio lattia varovasti ja vaihda hiomapaperi säännöllisesti, jotta lattia ei mene pilalle.

Lue lisää lattian hiomisesta: Lattian hiominen - 5 virhettä, joita ei saa tehdä lankkulattian hiomisessa

Puulattia kuluu – pidä se huippukunnossa

Puulattia kuluu väistämättä. Siihen tulee naarmuja, koloja ja tahroja, ja laudat voivat alkaa narista. Pienet vauriot on helppo korjata ilman lattianhiomakonetta. Suurin osa lattian vaurioista on niin pieniä, että ne on helppo korjata yhdessä iltapäivässä. Voit lukea siitä lisää tästä jutusta: Näin korjaat puulattian

Vala uusi lattia

Kylpyhuoneen lattian valaminen voi tuntua ylivoimaiselta projektilta. Pohjatyöt pitää tehdä kunnolla, mutta valaminen ei ole kovin vaikeaa: Kylpyhuoneen lattian valaminen

Vala itse terrazzolattia

Terrazzo- eli mosaiikkibetonilattia on todella yksilöllinen vaihtoehto. Mosaiikkibetoniin tarvitaan kivisekoitusta, jonka voi tehdä oman maun mukaan. Uusi terrazzolattia kestää pitkään, eikä sen tekemiseen tarvita ammattilaista.

LUE LISÄÄ: Helppo terrazzolattia

Erilaisia lattioita - valitse oikea!

Markkinoilla on paljon erilaisia lattioita, joiden hinnoissa, kestävyydessä ja käytössä on eroja. Toisten tekeminen on helpompaa kuin toisten. Alta voit lukea lisää erilaisista lattioista: