Kasvihuone

Pidennä kesäkautta kasvihuoneella. Löydät täältä ideoita ja rakennusohjeita pihallesi sopivan kasvihuoneen rakentamiseen.

Rakenna itse kasvihuone

Kasvihuone pidentää puutarhakautta. Suomen kesä on lyhyt ja oikukas, mutta kasvihuoneessa kasvit ovat suojassa tuulelta ja sään vaihteluilta. Kasvihuoneessa viihtyvät herkimmätkin vihannekset, eikä mikään vedä vertoja oman kasvihuoneen tuoreille ja kypsille tomaateille. Rahaakin säästyy, kun kasvihuone rakennetaan itse, eikä rakentaminen ole vaikeaa.

Olipa haaveittesi kasvihuone sitten seinän viereen rakennettu, erittäin suuri tai minimaalinen, ohjeet löydät täältä. Näytämme vaihe vaiheelta, kuinka täydellinen, juuri sinun pihaasi sopivan kokoinen kasvihuone rakennetaan.

Rakenna kasvihuone seinustalle

Jos haaveilet omista, maukkaista kasvihuonekurkuista, chileistä tai auringossa kypsyneistä tomaateista, seinänvieruskasvihuone on ehkä paras ratkaisu. Se sopii myös pieneen puutarhaan, koska tilaksi riittää parin neliön ala aurinkoisella seinän- tai aidanvierustalla. Ohjeidemme avulla saat hyviä neuvoja materiaalinvalintaan, ja pääset nauttimaan mitä mainioimmasta kasvihuoneesta.

Kasvihuone siirtolapuutarhaan tai mökille

Jos suljet syksyllä mökin tai siirtolapuutarhan, pakkaa myös kasvihuone talviteloille. Jos kyseessä on ensimmäinen kasvihuoneesi, tämä helppo ja edullinen ratkaisu voi olla hyvä alku ennen ison ja kalliin kasvihuoneen rakentamista.

Rakenna itse kasvihuone-huvimaja

Jos puutarhassa on paljon tilaa, sinne sopii ehkä kasvihuoneen ja huvimajan yhdistelmä. Rakentamisessa on kylläkin melko paljon työtä: esimerkiksi sähköt kannattaa vetää, jotta valoa riittää iltaisinkin. Piharakennus on kasvihuoneen ja huvimajan yhdistelmä, jossa on kummankin parhaat puolet. Siitä tulee varmasti suosikkipaikka, joka lisää puutarhassa oleskelun määrää. Rakennus koostuu moduuleista, jotka on helppo koota. Perusteellisten ohjeidemme avulla opit, kuinka täydellinen kasvihuone-huvimaja syntyy.

Vaihda kasvihuoneen lasi

Jalkapallot ja syysmyrskyt uhkaavat kasvihuoneen ikkunoita, ja silloin tällöin puutarhassa saattaa helähtää. Kasvihuoneen lasit ovat useimmiten tavallisia ikkunoita painavampia ja heikkolaatuisempia, eivätkä niiden lämmöneristys- tai kestävyysvaatimukset ole samaa luokkaa. Toisaalta kasvihuoneissa käytetty lasi on halvempaa, ja sitä saa kaikista lasiliikkeistä. Näytämme, kuinka vaihdat särkyneen lasin itse. Ehkä mieleisesi onkin kasvihuone, jossa lasin tilalla on käytetty esimerkiksi pleksiä tai muovikalvoa.

andet fra Bonnier Publications