Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Kasvihuone

Tuoreita vihanneksia ja mukavia hetkiä ulkona! Löydät täältä paljon kasvihuoneiden rakennusohjeita pienistä ja halvoista malleista isoihin projekteihin, joille tarvitaan samanlaiset perustukset kuin autotalleille. Autamme sinua kaikissa urakoissa.

Kaikki jutut kasvihuoneista

Rakenna itse kasvihuone

Kasvihuone pidentää kasvukautta. Suomen kesä on lyhyt ja oikukas, mutta kasvihuoneessa kasvit ovat suojassa tuulelta ja sään vaihteluilta. Kasvihuoneessa viihtyvät herkimmätkin vihannekset, eikä mikään vedä vertoja oman kasvihuoneen tuoreille ja kypsille tomaateille. Rahaakin säästyy, kun kasvihuone rakennetaan itse, eikä rakentaminen ole vaikeaa.
Olipa haaveittesi kasvihuone sitten seinän viereen rakennettu, erittäin suuri tai minimaalinen, löydät ohjeet täältä. Näytämme vaihe vaiheelta, miten rakennat täydellisen, juuri omalle pihallesi sopivan kasvihuoneen.

Kasvihuone, seinäkasvihuone vai minikasvihuone?

Kasvihuoneen voi rakentaa monin eri tavoin, ja siinä voi kasvattaa muutakin kuin vihanneksia ja eksoottisia kasveja. Kasvihuone voi olla myös suojaisa nurkkaus pihan perällä, jossa on tilaa sekä oleskelulle että isoille kasveille.

Täältä näet, miten rakennat itse kasvihuoneen: Rakenna itse kasvihuone puusta

Kasvihuone voi olla myös kokoon taitettava. Jos sinulla on vain vähän tilaa, voit rakentaa lämpimälle seinustalle minikasvihuoneen.

Katso, miten rakennat kasvihuoneen seinustalle itse: Rakenna itse kasvihuone seinustalle

Kasvihuone puusta

Puusta rakennettavasta kasvihuoneesta on helppo tehdä juuri oikean kokoinen. Voit rakentaa kasvihuoneen esimerkiksi valmiiden istutussäkkien koon mukaan ja antaa juurten imeä vettä alla olevista vesisäiliöistä. Voit rakentaa puisen kasvihuoneen myös kätevistä elementeistä, jotka on helppo koota yhteen. Voit rakentaa halvan kasvihuoneen kierrätysmateriaaleista kuten vanhoista ikkunoista ja asentaa ne puurunkoon. Siitä tulee todellinen tee se itse -kasvihuone.

Tee se itse -kasvihuoneen lasit

Jos rakennat kasvihuoneen itse, voit asentaa siihen tavallisesta kestävämmät karkaistut lasit. Ne kestävät kovempaa käyttöä kuin perinteiset kasvihuonelasit, joten ne ovat hyvä valinta, jos lapset leikkivät pihalla usein. Markkinoilla on myös kasvihuoneen rakentamiseen sopivaa muovia, joka muistuttaa uskomattoman paljon lasia. Löydät sivuiltamme ohjeet myös perinteisen kasvihuoneen ikkunaruudun vaihtamiseen.

LUE LISÄÄ : Rakenna sisäkasvihuone ikkunalle

Kasvihuoneen perustukset ja lattia

Itse rakennettavassa kasvihuoneessa pitää olla perustukset. Lue tästä, miten teet kasvihuoneen perustukset alusta asti: Kasvihuoneen perustukset

Itse tehtyyn kasvihuoneeseen kannattaa rakentaa myös lattia, jos sitä käytetään oleskeluun. Voit asentaa osaan lattiasta esimerkiksi kivi- tai puulaattoja, jos kasvihuoneen seinustat on varattu kasvien kasvattamiseen.

Luo Profiili

purchase.course_name_message

Luo Profiili
Syötä etunimesi
Syötä sukunimesi
Tarkista sähköpostiosoite
Salasanassa pitää olla vähintään 6 merkkiä
Näytä
signup.credentials_form.terms_error
Kirjaudu sisään
Tarkista sähköpostiosoite
Salasana vaaditaan
Näytä
Takaisin