Rakennusohjeet
Helppo
Vaikea

Lattialämmitys betoni

Harkitse lattialämmitystä, jos jalkasi palelevat sisällä. Lattialämmityksen asentaminen ei ole kaikkein pienin ja helpoin projekti, mutta se on varmasti vaivan arvoista.

Miten lattialämmitys asennetaan betoniin?

Se, kuinka helppoa lattialämmityksen tekeminen on, riippuu huoneesta. Valmistaudu kovaan työhön, jos joudut purkamaan betonilattian. Vuorkaa roilojyrsin ja jyrsi pieni ura alueen ympärille. Tarvitset myös ison piikkauskoneen lattian hajottamiseen. Senkin voi vuokrata konevuokraamosta.

LUE LISÄÄ: Piilota johdot ja putket urajyrsimellä

Säästä selkääsi

Vartalo väsyy nopeasti betonilohkareiden siirtelyyn. Vuokraa konevuokraamosta myös kuljetin. Se vähentää raskasta työtä.

Tee hyvä pohja

Lattian valamisessa on tärkeää, että betonin alle tehdään kestävä pohja. Kantavan murskekerroksen lisäksi tarvitaan routasuojauslevyjä ja harjateräksiä.

Asenna letkut

Nyt on aika kiinnittää lattilämmitysletkut harjateräksiin. On tärkeää, että letkut asennetaan oikein, jotta lämpö leviää huoneeseen mahdollisimman hyvin. Kysy lvi-asentajalta, jos et tiedä, mitä tehdä. Sidontakone helpottaa letkujen kiinnittämistä, mutta sen voi tehdä myös nippusiteillä.

Lataa rakennusohjeet ja katso, miten asennat lattialämmityksen betoniin

Näet ohjeista vaihe vaiheelta, miten ammattilaiset purkavat vanhan lattian, asentavat letkut ja valavat uuden lattian.