Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Kiertovesipumppu - Näin kiertovesipumppu toimii

Tallenna artikkeli Sinun pitää kirjautua sisään, jotta voit tallentaa artikkeleita

Kiertovesipumppu pumppaa vettä pattereihin ja lattialämmitykseen. Ilman pumppua ei ole lämpöä! Lue lisää kiertovesipumpusta tästä.

kiertovesipumppu

Mikä kiertovesipumppu on?

Kiertovesipumppu jakelee lämmintä vettä kaikkiin talon pattereihin. Olipa talon lämmitystapa öljy tai kaukolämpö, järjestelmän sydän on kiertovesipumppu. Se toimii ihmissydämen tavoin jatkuvasti ilman, että sitä tulee edes ajatelleeksi – ympäri vuorokauden ja kaikkina vuodenaikoina. Se pumppaa 8760 tuntia vuodessa.

Useimmissa asunnoissa on yksi tai kaksi kiertovesipumppua – toinen lämmitystä ja toinen käyttövettä varten:

  • Käyttöveden kiertovesipumppu pumppaa lämmintä vettä hanoihin.
  • Lämmitysveden kiertovesipumppu kuljettaa vettä pattereissa ja lattialämmityksessä.

Vaihda vanha kiertovesipumppu ja säästä rahaa

Jos haluat pienentää sähkölaskuasi, harkitse kiertovesipumpun vaihtamista. Voit säästää jopa sata euroa vuodessa vaihtamalla kiertovesipumppusi uuteen. Uusia automaattipumppuja sanotaan hyvästä syystä myös säästöpumpuiksi.

Vanhoissa kiertovesipumpuissa on yleensä kolme asetusta: talvi, kevät/syksy ja kesä. Käsi sydämelle: Muutatko pumpun asetusta neljä kertaa vuodessa? Useimmissa kodeissa kiertovesipumppu toimii sillä asetuksella, joka siihen asennusvaiheessa asetettiin eli täysillä kierroksilla, vaikka tarvetta olisi vain kylminä talvikuukausina

Nykyaikainen kiertovesipumppu on säästöpumppu

Nykyaikainen kiertovesipumppu on lämmitysjärjestelmän sydän mutta myös sen aivot. Älykäs kiertoprosessi tunnistaa lämmitystarpeen ja laskee tarvittavan paineen. Jos lämmityskattilaan on asetettu yöksi matalampi lämpö, pumppu toimii tällöin pienimmällä teholla. Uudella kiertovesipumpulla lämpötila pysyy helpommin sopivana.

Vaihda kiertovesipumppu itse

Kiertovesipumpun voi vaihtaa itse, eikä työ vie kuin pari tuntia. Välineiksi tarvitset parit putkipihdit ja tiivistysaineita. Jos pannuhuoneessa on maadoitettu pistorasia, voit yleensä katkaista virran itse.

Luo Profiili

purchase.course_name_message

Luo Profiili
Syötä etunimesi
Syötä sukunimesi
Tarkista sähköpostiosoite
Salasanassa pitää olla vähintään 6 merkkiä
Näytä
signup.credentials_form.terms_error
Kirjaudu sisään
Tarkista sähköpostiosoite
Salasana vaaditaan
Näytä
Takaisin