Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Onko patterisi kylmentynyt?

Tallenna artikkeli Sinun pitää kirjautua sisään, jotta voit tallentaa artikkeleita

Lämpöpattereille on taas käyttöä, kun pakkanen alkaa paukkua nurkissa. Joskus vesikiertoiset patterit kuitenkin menevät lakkoon. Ongelma on yleinen, mutta onneksi siihen on keksitty pari kätevää ratkaisua. Vian korjaaminen vie vain pari minuuttia.

Korjaa kylmä patteri

VINKKI: Tarkista putket

Jos lämpöpatteri ei toimi, tarkista aluksi, ovatko putket lämpimät. Jos putket ovat kylmät, ongelma on lämpökattilassa tai kiertovesipumpussa. Jos putket ovat lämpimät, vika on termostaatissa.

1. Yritys. Virtaa venttiiliin

Useimmissa tapauksissa ongelmat johtuvat siitä, että termostaatin takana oleva pieni venttiilineula on juuttunut kiinni kesän aikana. Yritä aluksi painaa neula pohjaan, jotta se lähtee taas liikkeelle. Jos painaminen ei auta, koputa venttiilin reunaa kevyesti, jotta mahdolliset kalkkijäämät lähtevät liikkeelle.

LUE MYÖS: Miten termostaatti toimii?

TEE NÄIN:

1. Irrota termostaatti.
Vanhoissa malleissa termostaatti on yleensä kiinnitetty kuusiokoloruuvilla.

2. Paina pientä,
termostaatin takana olevaa neulaa. Pohjaan juuttunut ruuvi voi lähteä liikkeelle kevyellä hieromisella.

3. Koputa venttiilin kylkeen kevyesti
esimerkiksi jakoavaimella, jos neula on edelleen pohjassa. Koputtaminen voi irrottaa mahdolliset kalkkikerrostumat ja muut epäpuhtaudet.

2. Yritys. Vaihda venttiili

Jos neula ei lähde liikkeelle ja patterit ovat yhä kylmiä, joudut vaihtamaan osan venttiilistä. O-rengastiivistepesiä on kahta eri kokoa, joten tarkista, että ostat venttiiliin sopivan mallin. Veden tuloa ei tarvitse katkaista tiivistepesän vaihdon takia, sillä vettä tihkuu korkeintaan muutama pisara.

LUE LISÄÄ: Rakenna itse patterinsuojus

TEE NÄIN:

1. Ruuvaa tiivistepesä irti
jako- tai kiintoavaimella. Venttiilistä voi vuotaa muutama pisara vettä, mutta veden voi kuivata nopeasti esimerkiksi käsipyyhkeellä.

2. Paina tiivistepesän takana olevaa
pientä levyä. Jos venttiilin läpi tihkuu vettä, tukos johtuu tiivistepesästä, ja se pitää vaihtaa. Kun tiivistepesä on poistettu, veden pitäisi alkaa kiertää.

3. Ruuvaa uusi tiivistepesä paikoilleen.
Kiristä se kevyesti käsin ja varmista, ettei pesän läpi tihku vettä. Tarkista, että neula painuu pohjaan asti ja estää veden virtaamisen. Virtauksen kuulee selvästi.

Luo Profiili

purchase.course_name_message

Luo Profiili
Syötä etunimesi
Syötä sukunimesi
Tarkista sähköpostiosoite
Salasanassa pitää olla vähintään 6 merkkiä
Näytä
signup.credentials_form.terms_error
Kirjaudu sisään
Tarkista sähköpostiosoite
Salasana vaaditaan
Näytä
Takaisin