Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

4 huippuohutta lattialämmitystä

Tallenna artikkeli Sinun pitää kirjautua sisään, jotta voit tallentaa artikkeleita

Lattialämmityksen voi nykyään asentaa niin ohuena, että valmis lattia ei juuri korotu. Kevytrakenteinen lattia lämpenee ohuella vesiletku- tai sähkökaapelikerroksella.

4 huippuohutta lattialämmitystä

Jos pystyt korottamaan lattiaa muutamalla senttimetrillä, saat tilaa lattialämmitykselle. Jos tilaa vielä on muutama millimetri lisää, voit valita järjestelmäsi ”moottoriksi” joko sähkön tai (yleensä kalliimmaksi tulevan) veden.

Kaupanpäällisenä voit tehdä valtaosan asennustyöstä itse, kunhan asennat lämmitysmaton yhteistyössä sähköasentajan kanssa ja annat sähköasentajan kytkeä lämmönlähteen.

Ohueiden lattialämmitysjärjestelmien kaapelit ja letkut on asennettava tiiviimmin kuin paksussa betonilattiassa. Toisaalta niitä voi nopeasti muokata tilojen mukaan ja asentaa myös kevyisiin puurakenteisiin.

4 millinohutta lattialämmitysjärjestelmää:

  1. Tiukkojen kurvien sähkökaapelit
  2. Vala putket tasoitteen sisään
  3. Nopea ratkaisu: itsekiinnittyvä muovilevy
  4. Jyrsi putkille tilaa eristysvaahtolevyihin

1. Tiukkojen kurvien sähkökaapelit

Vaikka vesikiertoiset järjestelmät ovat entistä ohuempia, sähköiset lämpö-kaapelit vievät vielä vähemmän tilaa.

Esimerkiksi Devin sähkökaapelien sijoittaminen lattiatasoitteeseenvaatii vain senttimetrin lisää korkeustilaa, ennen kuin alusta laatoitetaan tai sille asennetaan lautalattia. Materiaalia ei ole paljon lämpöä jakamassa, mutta matoissa tämä on huomioitu juoksutta malla putket tiukoin kurvein.

Vedellä lämmittäminen on usein kallista, ja jos sähköä halutaan säästää, sähkölämmitys säädetään yleensä mukavuuslämmölle eli toisen lämmitysjärjestelmän täydentäjäksi.

Järjestelmän omatoiminen asen nus-lupa riippuu järjestelmästä. Sähköasen-ta jan on aina mitattava jär jestelmä huo lellisesti läpi ennen putkien peittämistä tasoitteella ja sen jälkeen.

Lämpökaapelimatot kiinnitetään suoraan alustaan ja peitetään tasoitteella. Lattian korkeus nousee vain 10 mm.

2. Vala putket tasoitteen sisään

8 mm paksut Thermotex Minifloor 8 -putket voi asentaa ohueen tasoitekerrokseen, joka laatoitetaan, jos lattiarakenteesta halutaan ohut.

Jos naulaat putket lastulevyyn, kuten kuvassa, ennen kuin peität ne tasoitteella, saat vesilämmitteisen laattalattian, joka ei paina paljoa eikä vaadi juuri korkeustilaa:Tasoite on niin sitkeää, että jo 16 mm:n paksuus takaa sen kanta vuuden. Kun lattiaan levitetään laasti ja asennetaan laatat, lämpö jakautuu tasaisesti, kunhan putkien käänteet sijoittuvat noin 10 cm:n välein.

Järjestelmä sopii pienempiin tiloihin, varsinkin pääläm mi tysjärjestelmän täydennykseksi.

3. Nopea ratkaisu: itse-kiinnittyvä muovilevy

Jotkin nykyaikaiset vesilämmitysjärjestelmät eivät säästä vain tilaa, vaan myös aikaa. Uponorin kohokuvioitujen muovi levyjen ansiosta 10 mm paksut putket saa paikoilleen en -nä tysvauhdissa. Kun putket on peitetty sopivalla tasoit teella ja tasoite työstetty tiiviisti putkien ja levyjen ympärille, voi pinnan myöhemmin laatoittaa muutamassa tunnissa.

Levyjen, putkien ja tasoitteen korkeus on yhteensä vain 15 mm, sen päälle tulevat laatat tai muu päällysmateriaali.

4. Jyrsi putkille tilaa eristysvaahtolevyihin

Voit itse jyrsiä lämmitysputkille tilaa Wedin tiiviisiin rakennuslevyihin. Ne koostuvat hyvin kiinteästä eristysmateriaalista, jota on vahvistettu ohuella sementtikerroksella ja lasikuiduilla molemmilta sivuilta. Asenna yläjyrsimeen lämmitysputken paksuinen uraterä, niin voit itse jyrsiä urat suoraan levyyn, painaa putken paikalleen ja jatkaa lattiantekoa esimerkiksi laatoittamalla.

Koska kyseessä ei ole metallinen lämmönjakolevy kuten puurakenteiden lattialämmitysjär jestel missä, Wedi-levyjen lämmönja koon tarvitaan lämpöäjohtava pinta kuten laasti ja laatat. Putket on asennettava tiiviinä kaistaleina.

Lataa lehtiversio

Lataa artikkeli pdf-muodossa samanlaisena kuin se julkaistiin alunperin Tee Itse -lehdessä.

Luo Profiili

purchase.course_name_message

Luo Profiili
Syötä etunimesi
Syötä sukunimesi
Tarkista sähköpostiosoite
Salasanassa pitää olla vähintään 6 merkkiä
Näytä
signup.credentials_form.terms_error
Kirjaudu sisään
Tarkista sähköpostiosoite
Salasana vaaditaan
Näytä
Takaisin