Lämpökaapelimatot kiinnitetään suoraan alustaan ja peitetään tasoitteella. Lattian korkeus nousee vain 10 mm.

Lämpökaapelimatot kiinnitetään suoraan alustaan ja peitetään tasoitteella. Lattian korkeus nousee vain 10 mm.

Jos pystyt korottamaan lattiaa muutamalla senttimetrillä, saat tilaa lattialämmitykselle. Jos tilaa vielä on muutama millimetri lisää, voit valita järjestelmäsi ”moottoriksi” joko sähkön tai (yleensä kalliimmaksi tulevan) veden.

Kaupanpäällisenä voit tehdä valtaosan asennustyöstä itse, kunhan asennat lämmitysmaton yhteistyössä sähköasentajan kanssa ja annat sähköasentajan kytkeä lämmönlähteen.

Ohueiden lattialämmitysjärjestelmien kaapelit ja letkut on asennettava tiiviimmin kuin paksussa betonilattiassa. Toisaalta niitä voi nopeasti muokata tilojen mukaan ja asentaa myös kevyisiin puurakenteisiin.

4 millinohutta lattialämmitysjärjestelmää:

1. Tiukkojen kurvien sähkökaapelit Vaikka vesikiertoiset järjestelmät ovat entistä ohuempia, sähkökaapelit vievät vielä vähemmän tilaa.

Esimerkiksi Devin sähkökaapelien sijoittaminen lattiatasoitteeseen vaatii vain senttimetrin lisää korkeustilaa, ennen kuin alusta laatoitetaan tai sille asennetaan lautalattia. Materiaalia ei ole paljon lämpöä jakamassa, mutta matoissa tämä on huomioitu juoksuttamalla putket tiukoin kurvein.

Vedellä lämmittäminen on usein kallista, ja jos sähköä halutaan säästää, sähkölämmitys säädetään yleensä mukavuuslämmölle eli toisen lämmitysjärjestelmän täydentäjäksi. Järjestelmän omatoiminen asennuslupa riippuu järjestelmästä. Sähköasentajan on aina mitattava järjestelmä huolellisesti läpi ennen putkien peittämistä tasoitteella ja sen jälkeen.

2. Vala putket tasoitteen sisään
3. Nopea ratkaisu: itsekiinnittyvä muovilevy
4. Jyrsi putkille tilaa eristysvaahtolevyihin

Lataa koko artikkeli ja lue lisää neljästä ohuesta lattialämmitysjärjestelmästä.