Eristäminen

Lisäeristyksen aiheuttamat ongelmat johtuvat yleensä siitä, ettei asentaja tiedä, mitä eristeiden sisällä tapahtuu.

Vanhan talon lisäeristys on syytä suunnitella tarkasti ennen työhön ryhtymistä. Oikein tehty lisäeristys pienentää lämmityskuluja ja on sopii talon rakenteille.

Kaikki voi kuitenkin mennä pahasti pieleen, jos eristeitä lisätään vääriin paikkoihin pelkästään säästöjen toivossa. Eristeiden lisääminen nostaa lämpötilaa huoneissa, mutta laskee sitä rakenteiden sisällä. Eristäminen vaikuttaa myös rakenteiden ja huoneilman kosteusprosenttiin. Pahimmillaan lisäeristys pilaa muutamassa vuodessa rakenteen, joka on toiminut oikein monta vuosikymmentä.

LUE LISÄÄ: Ilmansulkupaperi: Tuulensuojalevy lisää eristystehoa 10 %

Lisäeristäminen on periaatteessa erittäin hyvä ajatus, mutta sen vaarat pitää tuntea. Se koskee yhtä lailla yläpohjan ja olohuoneen kuin kellarin seinien eristämistä.

Kysy aina ammattilaisen neuvoa, ellet ole varma siitä, miten rakenteet kannattaa eristää. Muuten voit tehdä talollesi paljon enemmän vahinkoa kuin hyvää.

LUE LISÄÄ: Infrapunalämpömittari - mittaa lämpötilat kaikilta pinnoilta

Lataa juttu ja vältä pahimmat tilanteet

Voit ladata sivun reunasta jutun, jossa kerrotaan, mitä talon eristämisessä pitää ottaa huomioon. Jutussa käydään läpi 3 periaatetta, jotka pitää ottaa huomioon eristämisessä:

  • lattian kosteusongelmat
  • vuotavat alapohjat
  • seinät, joista puuttuu kunnon höyrynsulku
  • kellarin seinät, joissa on hometta

HUOM! Tämä juttu on osa eristysteemaa. Voit ladata koko teeman täältä.