Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Eristys

Eristäminen ei ole kaikkein mukavinta työtä, mutta sitäkin tarpeellisempaa. Voit säästää paljon rahaa eristämällä talosi hyvin. Esittelemme erityyppiset eristeet ja näytämme vaihe vaiheelta, miten eristät talosi helposti ja halvalla.

Eristys: Hyviä neuvoja ja ohjeita eristämiseen

Lisäeristäminen voi parantaa sisäilman laatua ja pienentää lämmityskuluja. Väärin tehty eristys voi kuitenkin johtaa kosteus- ja homevahinkojen syntymiseen. Ennen lisäeristyksen asentamista pitää ottaa selvää perusasioista. Olemme koonneet tälle sivulle artikkeleita eristämisestä. Saat niistä hyviä neuvoja ja ohjeita talosi eristämiseen. Näytämme myös, miten eristät piharannukset mahdollisimman hyvin ja halvalla. Saat myös vaihe vaiheelta etenevät ohjeet, joiden avulla eristät helposti ja halvalla esimerkiksi putket, katot, lattiat ja seinät.

Lisäeristyksen voi tehdä monella tavalla. Teho ja hinta vaihtelevat merkittävästi sen mukaan, mitä aiot lisäeristää.

Löydät näiltä sivuilta ohjeita pieniin parannuksiin kuten putkien lisäeristämiseen sekä isoihin eristysprojekteihin. Löydät myös erilaisten eristemateriaalien kuvauksia. Toivomme, että löydät ohjeet, jotka sopivat juuri sinun tarpeisiisi.

Putkien eristäminen - helppoa rahaa

Lämmitysputkien eristäminen on hyvin helppoa työtä, jolla on iso vaikutus. Vesi- ja lämmitysputkien eristäminen kannattaa. Näkyvissä olevien putkien eristäminen on hyvin helppoa tee se itse -työtä. Eristeet eivät ole kalliita, ja ne maksavat itsensä nopeasti takaisin. Harkitse kuitenkin, kannattaako rakenteita purkaa eristämisen takia.

LUE LISÄÄ: Eristä lämpö- ja vesiputkesi ja leikkaa lämmityskulujasi. Mikään ei voisi olla helpompaa: Putkien eristäminen - helpointa säästöä

Talon lisäeristäminen ulkopuolelta

Talon voi lisäeristää ulkopuolelta monin eri tavoin. Eristeiden päälle voi asentaa lisäkoolaukset ja ohuet eristelevyt. Uudet eristeet voi joko rapata tai peittää laudoilla.

Jotkut eristelevyt voi kiinnittää suoraan vanhaan seinään ilman lisäkoolausta. Silloin pitää kuitenkin varmistaa, että rakennus toimii kosteusteknisesti oikein ja että uudet eristeet ja rappaus pysyvät kiinni vanhassa seinäpinnassa. Lisäkoolaus ja tuuletusrimat takaavat, että vesihöyry pääsee haihtumaan ilmaan. Lisäkoolauksen päälle on helppo rakentaa puu-, levy- tai laastipinta, ja tuuletusrimat varmistavat, ettei seinään ala kertyä kosteutta.

Kaikkein tiivein eristys katkaisee kaikki kylmäsillat ja lämpövuodot ja antaa talolle uuden ulkokuoren.

Talon ulkopuolinen eristys säästää noin 30 prosenttia enemmän energiaa kuin sisäpuolinen eristys. Ulkopuolinen eristys katkaisee kylmäsillat väliseinien, lattian ja katon kohdalla sekä peittää kylmät nurkat. Ulkopuolinen eristys peittää myös vanhoille taloille tyypilliset lämpövuodot, joita on vaikea tukkia muilla keinoilla. Ulkopuolinen eristys peittää koko julkisivun ja vanhojen rakenteiden halkeamat.

Kuten kaikissa asioissa, myös eristämisessä on omat hyötynsä ja haittansa:

Ulkopuolinen eristys, hyödyt

 • Eristää noin 30 prosenttia paremmin kuin sisäpuolinen eristys
 • Ei vaikuta putki- ja sähköasennuksiin
 • Höyrynsulku pysyy ennallaan
 • Sisäseinät pysyvät ennallaan
 • Talo saa uuden pinnan

Ulkopuolinen eristys, haitat

 • Talossa pitää olla pitkät räystäät
 • Ikkunoita voi joutua siirtämään ulospäin
 • Muuttaa talon ulkonäköä
 • Paljon hankalia yksityiskohtia
 • Toteutettava vähintään seinä kerrallaan

Talon lisäeristäminen sisäpuolelta

Näytämme, miten lisäeristät talosi seinän sisäpuolelta. Talon lisäeristäminen sisäpuolelta on nopeaa helppoa. Noin neljännes kaikessa Suomessa käytetystä energiasta menee rakennusten lämmittämiseen. Sisäpuolinen eristys on hyvä keino säästää energiaa. Työ on nopeaa ja helppoa, sijoitus maksaa itsensä takaisin ennätysajassa eikä energian säästäminen tarkoita elämän pienistä iloista luopumista.

Kuten kaikissa asioissa, myös talon sisäpuolisessa eristämisessä on omat hyötynsä ja haittansa:

Sisäpuolinen eristys, hyödyt:

 • Helppoa
 • Ei muuta talon ulkonäköä
 • Voidaan tehdä huone kerrallaan
 • Haitat, sisäpuolinen eristys:

 • Vie huonetilaa
 • Ei eristä lattian, välipohjan ja väliseinien kohdalta
 • Jättää nurkat kylmiksi
 • Vaatii usein uusia sähkö- ja putkiasennuksia

Tuulensuojapaperi parantaa eristystehoa

Tuulensuojapaperi estää lämmintä ilmaa haihtumasta liian nopeasti. Eristeiden suojaaminen pahvilla parantaa eristystehoa tuulisella säällä noin 10 prosenttia. Katso tästä artikkelista, miten tuulensuojapahvia käytetään: Tuulensuojapahvi parantaa eristystehoa 10 %

Vajan eristäminen

Vajan eristämisestä on paljon hyötyä. Eristetyssä vajassa voi säilyttää maalia, työkaluja ja akkuja sekä omenoita ja vihanneksia.

Luo Profiili

purchase.course_name_message

Luo Profiili
Syötä etunimesi
Syötä sukunimesi
Tarkista sähköpostiosoite
Salasanassa pitää olla vähintään 6 merkkiä
Näytä
signup.credentials_form.terms_error
Kirjaudu sisään
Tarkista sähköpostiosoite
Salasana vaaditaan
Näytä
Takaisin