Rakennusohjeet
Helppo
Vaikea
Lattialämmitys puulattiaan

Lämmitetty puulattia on tehokas lämmittäjä. Puulattia lämpenee paljon nopeammin kuin betonilattia.

Tämän takia kannattaa valita lattialämmitys puulattiaan

Lattialämmitys alkaa olla vakiovaruste uusissa taloissa. Lattilämpö tuntuu miellyttävältä, eikä rumia pattereita tarvita. Vesikiertoinen lattialämmitys lämpenee ja viilenee kuitenkin hitaasti, sillä betonin lämpeneminen vie aikaa.

Lattia lämpenee ja viilenee nopeammin, jos lämmitysletkut asennetaan lattialautojen alle. Lämmönluovutuslevyt jakavat lämmön tasaisesti. Levyt on tehty alumiinista, joten ne lämpenevät nopeammin kuin betonilaatta.

Aloita alusta

Varmista aluksi, ettei lämpö karkaa huonon eristyksen takia. Aloita eristämisestä ja oikaise kierot palkit, kun olet purkanut lattialaudat. Puulattian lämmittämiseen tarvitaan lämmönluovutuslevyjä, sillä lämpö ei jakaudu puussa tasaisesti. Kun levyt on asennettu, asenna lämmitysletkut levyjen uriin, asenna lattialaudat ja kytke lämpö päälle.

LUE LISÄÄ: Asenna sähkölattialämmitys itse

Tämän takia lattialämmitys toimii niin hyvin

Lattialämmityksestä on muutakin hyötyä kuin se, ettei pattereita enää tarvita. Niiden avulla voi säästää myös sähkölaskussa. Lattialämmitys lämmittää oikeassa paikassa eli lattian rajassa. Pattereista tuleva lämpö nousee ensin kattoon ja palaa alas jäähtyessään. Se tarkoittaa, että lämpöä menee hukkaan. Lattialämmitystä ei tarvitse pitää yhtä kuumana kuin pattereita.

Tee näin

Puulattian lämmittämisessä on tärkeää, ettei lattia ole 38 millä paksumpi. Varmista myös, että lämmitysjärjestelmän voi asentaa puulattian alle.

Tässä oppaassa on vaihe vaiheelta etenevät ohjeet ja paljon vinkkejä, joiden avulla voit asentaa itse lattialämmityksen puulattiaan.