Helppo
Vaikea
Putkien eristämisellä on iso vaikutus.

Putkien eristämisellä on iso vaikutus.

Eikö putkissasi ole eristeitä?

Monessa talossa on eristämättömiä putkia, ja osassa eristeet ovat puutteelliset. Uudetkin putkiasennukset kannattaa usein eristää paremmin.

Helppoa säästöä

Putkien eristäminen on hyvin helppoa työtä, jolla on suuret vaikutukset. Materiaalit ovat halpoja, ja hyöty näkyy heti seuraavassa lämmityslaskussa. Sama pätee vesiputkien eristämiseen.

Putkien eristäminen maksaa itsensä nopeasti takaisin

Suhteellisen halvat materiaalit ja isot säästöt tarkoittavat käytännössä sitä, että putkien eristäminen maksaa itsensä nopeasti takaisin. Kylmässä tilassa kuten kellarissa olevien putkien eristäminen säästää noin 15 euroa jokaista metriä kohti.

Miksi putket pitää eristää?

Lämmitysputkien eristäminen varmistaa, että lämmin vesi pääsee perille patteriin tai hanaan mahdollisimman lämpimänä.

Miksi vesiutket pitää eristää?

Kylmävesiputken eristäminen estää kondenssiveden tiivistymisen putken pinnalle. Se tarkoittaa, että huone pysyy kuivempana eikä vesi tiivisty pisaroiksi ja valu lattialle. Putkista tippuva vesi voi aiheuttaa homehtumista ja lahoamista.

Mitä paksumpi, sitä parempi

Putkien eristeiden paksuudella on iso merkitys sille, kuinka hyvin ne eristävät. Ohuet eristeet ovat halvempia, mutta paksumpien eristeiden ostaminen kannattaa pitemmän päälle. Ne säästävät enemmän energiaa ja ovat siksi parempi sijoitus. Käytä lämmittämättömissä tiloissa vähintään 40 millin eristettä. Ellei putken ympärillä ole tilaa 40 millin eristeelle, valitse mahdollisimman tehokas eriste.

Valitse oikeat eristeet

Putket voi eristää joko vaahtomuovilla, mineraalivillalla tai luonnonmateriaaleilla. Vaahtomuovieristeet eivät eristä yhtä tehokkaasti kuin mineraalivilla. Mineraalivillalla eristäminen on työlästä, mutta se on ammattilaisten suosima tapa. Voit tarkistaa kaikkien eristeiden tehon pakkauksesta. Mitä parempi lämpöarvo, sitä tehokkaammin ne eristävät.

Tiiviit saumat

On tärkeää, että eristeet painetaan tiiviisti toisiaan vasten. Saumat tiivistetään tarkoitukseen sopivalla teipillä kuten alumiiniteipillä. Älä käytä maalarinteippiä tai pakkausteippiä, sillä se ei pidä liitoksia koossa.

Lataa täydelliset putkien eristysohjeet tästä

Putkien eristäminen on helppo ja hyvä tapa parantaa talon kuntoa. Isot säästöt ja pienet materiaalikustannukset tarkoittavat, että sijoitus maksaa itsensä takaisin nopeasti. Lataa ohjeet ja noudata ammattilaisten neuvoja vaihe vaiheelta. Saat lisäksi kattavan materiaalilistan ja paljon hyviä vinkkejä. Eristäminen vie yleensä vain yhden iltapäivän. Työn iloa!

TOIMITUS SUOSITTELEE: Tarkista eristeesi hyvän sään aikana!

Oletko varma, että talosi on kunnolla eristetty? Vuotava talo voi aiheuttaa ison lämmityslaskun lisäksi suurta vahinkoa.

Huonosti eristetty talo voi aiheuttaa suuria kosteus- ja homeongelmia. Huonosti tehdystä lisäeristyksestä on valitettavasti paljon karmivia esimerkkejä. Lisäeristys voi aiheuttaa kosteusvahinkoja, joiden korjaaminen tulee kalliiksi. Pahimmassa tapauksessa rakenteissa alkaa kasvaa mikrobeja, jotka ovat haitaksi sinun ja perheesi terveydelle.

Tarkista eristeet tarkastuskameralla
Eristeet ovat yleensä hankalasti tutkittavissa paikoissa kuten katossa, seinissä tai lattiassa. Sen vuoksi suosittelemme, että tarkistat eristeiden kunnon tarkastuskameralla. Näet paljaalla silmällä, onko eristeissä kosteutta tai sienikasvustoa. Voit tarkistaa myös, että eristeet on asennettu oikein ja niiden päällä on tuulelta suojaava levy, pahvi tai eriste.

Saat juuri nyt tarkastuskameran ja kaksi numeroa Tee Itse -lehteä.

Kyllä, kiitos: Näyttäkää minulle uusi Tech-Pro-tarkastuskamera!

VIDEO: Tästä näet, miten tarkastuskameraa käytetään: