Helppo
Vaikea
Putkien eristämisellä on iso vaikutus.

Putkien eristämisellä on iso vaikutus.

Eikö putkissasi ole eristeitä?

Monessa talossa on eristämättömiä putkia, ja osassa eristeet ovat puutteelliset. Uudetkin putkiasennukset kannattaa usein eristää paremmin.

Helppoa säästöä

Putkien eristäminen on hyvin helppoa työtä, jolla on suuret vaikutukset. Materiaalit ovat halpoja, ja hyöty näkyy heti seuraavassa lämmityslaskussa. Sama pätee vesiputkien eristämiseen.

Putkien eristäminen maksaa itsensä nopeasti takaisin

Suhteellisen halvat materiaalit ja isot säästöt tarkoittavat käytännössä sitä, että putkien eristäminen maksaa itsensä nopeasti takaisin. Kylmässä tilassa kuten kellarissa olevien putkien eristäminen säästää noin 15 euroa jokaista metriä kohti.

Miksi putket pitää eristää?

Lämmitysputkien eristäminen varmistaa, että lämmin vesi pääsee perille patteriin tai hanaan mahdollisimman lämpimänä.

TOIMITUS SUOSITTELEE: Tarkista infrapunalämpömittarilla, mistä lämpö karkaa

Juuri nyt saat infrapunalämpömittarin ja kaksi numeroa Tee Itse -lehteä vain 9,90 eurolla. Säästät 75,80 euroa.

Kyllä, kiitos: Kertokaa lisää infrapunalämpömittarista ja tarjouksesta

Miksi vesiutket pitää eristää?

Kylmävesiputken eristäminen estää kondenssiveden tiivistymisen putken pinnalle. Se tarkoittaa, että huone pysyy kuivempana eikä vesi tiivisty pisaroiksi ja valu lattialle. Putkista tippuva vesi voi aiheuttaa homehtumista ja lahoamista.

Mitä paksumpi, sitä parempi

Putkien eristeiden paksuudella on iso merkitys sille, kuinka hyvin ne eristävät. Ohuet eristeet ovat halvempia, mutta paksumpien eristeiden ostaminen kannattaa pitemmän päälle. Ne säästävät enemmän energiaa ja ovat siksi parempi sijoitus. Käytä lämmittämättömissä tiloissa vähintään 40 millin eristettä. Ellei putken ympärillä ole tilaa 40 millin eristeelle, valitse mahdollisimman tehokas eriste.

Valitse oikeat eristeet

Putket voi eristää joko vaahtomuovilla, mineraalivillalla tai luonnonmateriaaleilla. Vaahtomuovieristeet eivät eristä yhtä tehokkaasti kuin mineraalivilla. Mineraalivillalla eristäminen on työlästä, mutta se on ammattilaisten suosima tapa. Voit tarkistaa kaikkien eristeiden tehon pakkauksesta. Mitä parempi lämpöarvo, sitä tehokkaammin ne eristävät.

Tiiviit saumat

On tärkeää, että eristeet painetaan tiiviisti toisiaan vasten. Saumat tiivistetään tarkoitukseen sopivalla teipillä kuten alumiiniteipillä. Älä käytä maalarinteippiä tai pakkausteippiä, sillä se ei pidä liitoksia koossa.

Lataa täydelliset putkien eristysohjeet tästä

Putkien eristäminen on helppo ja hyvä tapa parantaa talon kuntoa. Isot säästöt ja pienet materiaalikustannukset tarkoittavat, että sijoitus maksaa itsensä takaisin nopeasti. Lataa ohjeet ja noudata ammattilaisten neuvoja vaihe vaiheelta. Saat lisäksi kattavan materiaalilistan ja paljon hyviä vinkkejä. Eristäminen vie yleensä vain yhden iltapäivän. Työn iloa!