Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Sisäkaton eristys

Lämpö nousee ylöspäin, joten yläpohjan eristäminen pienentää lämmityskuluja. Yläpohjan voi eristää monella eri tavalla ja materiaalilla. Voit käyttää esimerkiksi mineraalivillaa tai selluvillaa. Näissä jutuissa kerrotaan eristemateriaaleista, jotka sopivat ylåpohjan lisäeristämiseen.

Yläpohjan lisäeristys pienentää sähkölaskua

Yläpohjan lisäeristys voi pienentää sähkölaskua tuntuvasti, joten lisäeristys on hyvä sijoitus. Katto on iso pinta, ja huoneen lämpimin ilma on sen alapuolella. Yläpohja kannattaa eristää huolellisesti, jotta lämmin sisäilma ei karkaa sen läpi.

Yläpohjan lisäeristyksen hinta?

Yläpohjan lisäeristyksen hinta riippuu siitä, mitä materiaalia eristämiseen käytetään ja kuinka iso osa työstä tehdään itse. Yläpohjan voi lisäeristää itse monin tavoin.

Kolme tapaa eristää yläpohja

Yläpohjan eristämiseen käytetään useimmiten levyvillaa, villamattoja tai puhallusvillaa. Eristeet ovat joko kivivillaa, lasivillaa tai selluvillaa. Materiaaleilla on omat hyötynsä ja haittansa, jotka kannattaa ottaa huomioon hyvissä ajoin.

Yläpohjan eristys matoilla

Villamattojen leikkaaminen on helppoa, joten niistä on helppo tehdä sopivia palasia kattoristikoiden ympärille. Villamattoja on helppo käyttää etenkin, jos välikatolla ei ole kovin paljon putkia ja muita esteitä.

Yläpohjan eristys villalevyillä

Jos välikatolla on paljon putkia ja muita esteitä, eristeenä kannattaa käyttää levyvillaa. Levyt ovat käteviä myös siksi, että ne on helppo kuljettaa välikatolle.

Yläpohjan eristys puhallusvillalla

Puhallusvilla on hyvä materiaali yläpohjan eristämiseen. Puhallusvillaa varten pitää tehdä kotelot ja asentaa tuuliohjaimet, jossa villa ei tuki tuuletusrakoja ja pysyy paikallaan. Markkinoilla on sekä mineraalivillasta että selluvillasta tehtyä puhallusvillaa. Puhallusvillan voi puhaltaa katolle itse tai tilata valmiiksi asennettuna.

Yläpohjan lisäeristäminen - tee se itse!

Voit eristää talon yläpohjan itse, jos tiedät, mitä teet. Väärin tehty lisäeristys voi aiheuttaa kosteus- ja homeongelmia. Olemme koonneet näille sivulle artikkeleita yläpohjan eristämisestä. Löydät jutuista hyviä neuvoja ja ohjeita sekä vaihe vaiheelta eteneviä ohjeita, joiden avulla voit lisäeristää kattosi helposti ja edullisesti.

Tilauksesi
Tilaus
Luo Profiili
Olet ostamassa seuraavan käyttöoikeuden:
Kokonaishinta: null euroa
Enemmän vähemmällä?
Saat käyttöösi 1000 rakennusohjetta ja digitaalisen sisällön hintaan vain 2,50 euroa
    • Käyttöoikeus yli 1000 digitaaliseen rakennusohjeeseen
    • Tilauksen voi lakkauttaa koska vain.
    • Tutustumistarjouksen jälkeen tilaus jatkuu kestotilauksena hintaan 9,95 euroa/kk.
Ensimmäinen kuukausi vain 2,50 euroa
Syötä etunimesi
Syötä sukunimesi
Tarkista sähköpostiosoite
Salasanassa pitää olla vähintään 6 merkkiä
Näytä
signup.credentials_form.terms_error
Takaisin
Kirjaudu sisään
Tarkista sähköpostiosoite
Salasana vaaditaan
Näytä
Takaisin