Rakennusohjeet
Helppo
Vaikea

Näytämme, miten voit leikata talosi lämmityskuluja jopa kolmanneksella. Samalla saat täysin uuden julkisivun ja saatat kuluneet ulkoseinät tuulelta, sateelta ja kylmältä suojaan summalla, joka vastaa keskikokoisen keittiön hintaa.

Itse tehtynä tämä urakka on valtava, sillä emme tyydy vain pikku korjauksiin ja paikallisiin eristyksen lisäyksiin, vaan eristämme koko talon ja rakennamme täysin uuden julkisivun mineraalivillaeristeiden päälle. Ulkopuolelta eristäminen on sisäpuolelta eristämiseen nähden huomattavasti energiatehokkaampaa.

Lisäksi rapattu, värillinen julkisivu näyttää komealta eikä kaipaa uutta väriä vuosiin. Samalla vaivalla moni haluaa vaihtaa ulko-oven ja varsinkin ikkunat matalaenergiaikkunoihin. Remontin yhteydessä muutokset on helppo toteuttaa, koska koko julkisivupinta uudistuu joka tapauksessa lisäeristeiden myötä. Tämän kohteen historia on se, että talo on kasvanut pienestä kesämökistä huvilaksi.

Lue lisää: Eristys

Ruiskurapatun pinnan alla on alun perin niukasti eristeitä, kevytbetonia ja puuta, joten uusi rappaus tekee talolle ja sen julkisivulle ihmeitä.

Eristeiden asentaminen on yhtä helppoa kuin villapaidan vetäminen päälle, työ vie vain hieman enemmän aikaa. Haasteena ovat rappauskerrokset, joiden tehtävänä on toimia talon tuuli- ja sadetakkina.

Tässä käyttämämme erikoislaasti on kuitenkin niin sitkeää ja tarttuvaa, että myös vapaa-ajallaan nikkaroiva pystyy kiinnittämään sen mineraalivillaan ja vahvistamaan kulmia profiilein ja verkoin. Uloimpana kerroksena on ohut laastikerros.

Kohteessa käytettiin värillistä laastia, joten julkisivupinta ei tarvitse uutta maalikerrosta päälleen – ei nyt, eikä moneen vuoteen. Tämä talo kestää ja säilyttää arvonsa pitkälle tulevaisuuteen.