Lämpöpatterit

Lämpöpatteri on yleisin vanhojen asuntojen lämmitystapa. Löydä inspiraatiota patterien huoltamiseen, jotta ne toimivat mahdollisimman hyvin.

Lämpöpatteri - asentaminen ja huolto

Neuvomme tällä sivulla, miten asennat ja huollat lämpöpatterisi. Löydät myös yksityiskohtaisia rakennusohjeita patterin suojan rakentamiseen.

Moni on huomannut, ettei lämpöpatteri lämmitä pitkän kesätauon jälkeen. Patteri on kuitenkin helppo saada toimimaan muutamassa minuutissa. Yleensä vika johtuu pienestä venttiilin neulasta, joka on juuttunut kiinni. Saat neulan liikkumaan painamalla tai koputtamalla sitä varovasti. Jos neula ei irtoa, ongelma ratkeaa tiivistepesän vaihtamisella.

Patterin suoja - rakenna itse

Kaikki lämpöpatterit eivät hivele silmiä. Valmiin suojan ostaminen voi tulla kalliiksi, mutta suojan voi onneksi rakentaa itse. Itse rakennettavia suojia on erilaisia. Tässä artikkelissa suoja rakennetaan vanhoista Ikean puusälekaihtimista. Suoja ei maksa juuri mitään, mutta näyttää todella hyvältä. Katso perusteellisista rakennusohjeistamme, miten suoja rakennetaan: Rakenna halpa patterin suoja kierrätystavarasta!