Tiivisteiden asentaminen

HELPPOA: Vuotavan tiivisteen vaihtaminen on helppoa. Tunti riittää puitteen puhdistamiseen ja tiivisteen asentamiseen.

Materiaalit: Paljon vaihtoehtoja

Kaupoissa on paljon erilaisia ikkunan- ja oventiivisteitä, jotka sopivat eri tarkoituksiin. Yksinkertaiset perustiivisteet pitävät pölyn pois laatikoista, mutta erikoistiivisteillä voi tiivistää jopa autotallin oven. Yleisimpiä materiaaleja ovat PUR-vaahtomuovi, EPDM-kumi ja silikoni, joista kaksi viimeistä kestävät pisimpään. Niistä on tehty paljon erimuotoisia ja -kokoisia malleja.

Kiinnitä huomiota tiivisteiden laatuun. Halvat vaahtomuovitiivisteet eivät ole tehokkaita, ja ne hapertuvat nopeasti. Sen sijaan EPDM-kumista ja silikonista tehdyt tiivisteet pysyvät joustavina pitkään. Tiivisteet on aika vaihtaa uusiin, kun ne ovat kovettuneet.

VINKKI: Osto ja huolto

Markkinoilla on valtava valikoima erilaisia tiivisteitä, joten rautakauppaan kannattaa ottaa mukaan pätkä vanhaa tiivistettä.

Tiivisteet pysyvät pitkään hyvässä kunnossa ja toimivat paremmin, jos ne voidellaan silikonilla 3–4 kertaa vuodessa. Levitä silikonia tiivisteen molemmille puolille, jotta tiiviste pysyy joustavana. Käytä kapeaa pensseliä, jotta silikoni ei leviä koko puitteeseen. Juoksevaa silikonia myydään hyvin varustelluissa rautakaupoissa.


LUE LISÄÄ: Haluatko lukea lisää tiivisteistä? Olemme koonneet kaikki tiivisteitä koskevat jutut tänne