Kipsilevyt

Kipsilevyt ovat nerokkaita, ja niitä voi käyttää lukemattomiin rakennusprojekteihin. Kipsilevyillä on helppo työskennellä, ja niitä on erilaisia versioita. Näiltä sivuilta saat inspiraatiota ja ohjeita kipsilevyistä rakentamiseen.

  Kipsilevyt

  Kipsilevyt sopivat loistavasti monenlaisiin rakennusprojekteihin sisätiloissa. Kipsilevyjä on erilaisia, ja niillä on helppo työskennellä. Kokosimme näille sivuille hyviä tee se itse -ohjeita kipsilevyjen käyttämisestä.

  LUE LISÄÄ: Kipsilevyjen asentaminen

  Eristävät kipsilevyt

  Markkinoilla on kipsilevyjä, joiden toiselle puolelle on liimattu polyuretaanieriste. Eriste on yleensä 30 milliä paksu. Eristäviä kipsilevyjä käytetään muun muassa kylmien ulkoseinien lisäeristämiseen.

  Kipsilevyjen hinnat

  Kipsilevyjen hinnat vaihtelevat levyjen ominaisuuksien mukaan. Tavallinen 13 milliä paksu, 120 senttiä leveä ja 2,5 metriä pitkä kipsilevy maksaa noin 12 euroa.

  Katon kipsilevyt

  Katon kipsilevyt eivät eroa seinäkipsilevyistä. Tavallinen kipsilevy painaa yli 30 kiloa, joten se pitää tukea kunnolla ruuvaamisen ajaksi. Helpoin ratkaisu on levynostin, jonka voi vuokrata tai rakentaa itse noin 20 eurolla.

  LUE LISÄÄ: Tee levynostin 20 eurolla

  Kipsilevyjen koot

  Kipsilevyt ovat vakiokokoisia. Niiden paksuus on yleensä 6,9 tai 13 millä. Pituus vaihtelee noin 230 sentistä 300 senttiin. Leveys vaihtelee 60 sentistä 90 ja 120 senttiin. Kipsilevyistä on helppo leikata sopivan kokoisia palasia.

  Märkätilakipsilevyt

  Kylpyhuoneen rakentamiseen kannattaa käyttää märkätilakipsilevyjä. Tavalliset kipsilevyt imevät ilmasta kosteutta ja murentuvat ajan kuluessa.

  Kipsilevyjen tasoittaminen

  Kahden kipsilevyn välinen sauma pitää tasoittaa, jotta pinnasta tulee suora ja tasainen. Voit lukea lisää kipsilevyjen tasoittamisesta tästä ohjeesta: Kipsilevyt: Näin tasoitat saumat