Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Istutuslaatikko

Kohopenkki on nerokas keksintö, joka nostaa kasvit ja vihannekset selkää säästävälle korkeudelle. Kokosimme kaikki kohopenkin rakennusohjeet yhteen, jotta löydät helposti ideoita ja ohjeita kohopenkin rakentamiseen.

Rakenna itse istutuslaatikko

Istutuslaatikot ovat nerokkaita monesta syystä. Ensinnäkin istutuslaatikko ja tee se itse -työt sopivat hyvin yhteen. Istutuslaatikon rakentaminen on helppoa, ja mahdollisuudet ovat lähes rajattomat.

Säästät paljon rahaa rakentamalla istutuslaatikon itse. Istutuslaatikon rakentaminen alusta asti on mukavampaa kuin kaupasta ostetun valmispenkin kokoaminen.

Rakenna itse puinen istutuslaatikko

Istutuslaatikko on helpointa rakentaa itse puusta. Voit päättää itse istutuslaatikon korkeuden ja leveyden. Kaksi metriä pitkän ja metrin leveän istutuslaatikon rakentaminen ei maksa juuri mitään. Istutuslaatikko kannattaa rakentaa siten, että sen keskelle yltää molemmilta puolilta.

Lehtikuusitolpat ja -laudat sopivat mainiosti istutuslaatikon rakentamiseen. Jos sinulla on terassiprojektista ylijääneitä laudanpätkiä, istutuslaatikko tulee entistäkin halvemmaksi.

Katso rakennusohjeet: Helppo ja halpa istutuslaatikko

Rakenna sopivan korkuinen istutuslaatikko

Itse rakennetusta istutuslaatikosta on helppo tehdä juuri sopivan korkuinen, joten rikkaruohoja ei tarvitse kitkeä kontillaan. Penkin korkeus kannattaa suunnitella huolellisesti ennen penkin rakentamista.

Rakenna itse pyörillä liikkuva istutuslaatikko

Umpipohjaista, pyörillä liikkuvaa istutuslaatikkoa on helppo liikutella paikasta toiseen sen mukaan, kuinka paljon kasvit tarvitsevat aurinkoa. Pyörillä liikkuvaan istutuslaatikkoon voi rakentaa säleikön, jota pitkin kasvit voivat kiipeillä. Siten liikkuva istutuslaatikko voi olla samalla seinä, jolla voi suojata terassin tuulelta joka suunnasta.

Katso rakennusohjeet: Pyörillä liikkuva istutuslaatikko - Kasvimaa oven viereen

Käytä istutuslaatikkoita pihan suunnitteluun

Itse rakennettuja istutuslaatikkoita voi hyödyntää pihan suunnittelussa. Istutuslaatikot näyttävät erittäin hyviltä, joten ne sopivat mainiosti pihan suunnitteluun.

Rakenna itse erikokoisia istutuslaatikkoita

Istutuslaatikot voivat olla minkä kokoisia tahansa, joten ne sopivat sekä isojen omakotitalojen pihoille että pienten asuntojen terasseille. Voit rakentaa istutuslaatikkoita myös päällekkäin, jotta saat hyödynnettyä tilan mahdollisimman hyvin.

Katso rakennusohjeet: Fiksu istutuslaatikko terassille

Pitempi kasvukausi kohopenkeillä

Istutuslaatikko pidentää kasvukautta, sillä istutuslaatikossa oleva multa on lämpimämpää ja kuivuu nopeammin kuin maassa. Lisäksi istutuslaatikon multa on helpompi pitää sulana.

Etkö tiedä, millaista maata istutuslaatikossa pitää käyttää? Lue lisää täältä: Mikä multa sopii istutuslaatikkoin?

Rakenna itse istutuslaatikko ja torju tappajaetanat

Jos tappajaetanat piinaavat pihaasi, itse rakennetusta kohopenkistä on todella paljon hyötyä. Istutuslaatikkoon on helppo rakentaa yksinkertainen reunus, joka pitää etanat loitolla. Se takaa, etteivät ihanat, vihreät salaatit päädy limaisten nilviäisten iltapalaksi.

Katso rakennusohjeet: Rakenna itse istutuslaatikon etanareuna.

Löydä seuraava tee se itse -istutuslaatikko täältä

Löydät näiltä sivuilta apua ja ideoita seuraavan istutuslaatikkosi rakentamiseen. Näytämme muun muassa, miten rakennat halvan istutuslaatikon, teet etanareunuksen, miten asennat istutuslaatikkoihin renkaat ja miten teet istutuslaatikon, joka suojaa terassia tuulelta.

Tilauksesi
Tilaus
Luo Profiili
Olet ostamassa seuraavan käyttöoikeuden:
Kokonaishinta: null euroa
Enemmän vähemmällä?
Saat käyttöösi 1000 rakennusohjetta ja digitaalisen sisällön hintaan vain 2,50 euroa
    • Käyttöoikeus yli 1000 digitaaliseen rakennusohjeeseen
    • Tilauksen voi lakkauttaa koska vain.
    • Tutustumistarjouksen jälkeen tilaus jatkuu kestotilauksena hintaan 9,95 euroa/kk.
Ensimmäinen kuukausi vain 2,50 euroa
Syötä etunimesi
Syötä sukunimesi
Tarkista sähköpostiosoite
Salasanassa pitää olla vähintään 6 merkkiä
Näytä
signup.credentials_form.terms_error
Takaisin
Kirjaudu sisään
Tarkista sähköpostiosoite
Salasana vaaditaan
Näytä
Takaisin