Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Tiivis höyrynsulku - 3 vaikeaa paikkaa

Tallenna artikkeli Sinun pitää kirjautua sisään, jotta voit tallentaa artikkeleita

Remontoinnissa on usein vaikea huolehtia siitä, että höyrynsulusta tulee tiivis. Se onnistuu oikealla teipillä ja kärsivällisyydellä – myös kaikkein vaikeimmissa paikoissa.

Tiivis höyrynsulku 3 vaikeaa paikkaa

Höyrynsulku suojaa talon rakenteita kosteudelta, homeelta ja lahoamiselta. Lisäksi höyrynsulku pitää lämpimän ilman sisällä asunnossa. Siksi on tärkeää asentaa höyrysulku oikein.

Myös tulevaisuudessa täysin tiiviinä pysyvän höyrysulun saaminen voi kuitenkin olla haasteellista. Höyrynsulkuteipillä ja pienellä määrällä
päättäväisyyttä voi onneksi tehdä työn itse – myös hankalimmissa paikoissa.

Tässä artikkelissa näytämme, miten täysin tiiviin höyrysulun voi saada 3 vaikeaan paikkaan:

1. Ristikon yli

Kun talon katto vaihdetaan uuteen, kattoon tarvitaan uudet eristeet.

Höyrynsulun sisäpuolelle voi asentaa viisi senttiä paksun villalevyn. Ohut eristekerros tekee talosta tiiviimmän, sillä se suojaa höyrynsulkua sisäpuolelta asennettavilta nauloilta ja ruuveilta.

Tiivis höyrynsulku: Ristikon yli

Tässä katossa höyrynsulku asennetaan ristikoiden päälle. Ristikoiden molemmille puolille asennettavat rimat pitävät saumat tiiviinä. Höyrynsulun päälle asennetaan paksut eristeet.

Tiivistä kaikki niitinreiät pienillä teipin-palasilla.

LUE LISÄÄ: Mihin väliin höyrynsulku kuuluu?

2. Putken ympärille

Uusissa taloissa käytetään höyrynsulkukauluksia läpivientien tiivistämiseen. Valmiit kaulukset ovat käteviä, mutta niitä ei voi käyttää remonteissa, kun putket ovat paikoillaan.

Läpivientien tiivistämiseen PITÄÄ käyttää oikeaa teippiä. Joustava höyrynsulkuteippi on kehitetty putkien ja höyrynsulun yhdistämiseen. Muut teipit eivät kestä yhtä pitkään.

LUE LISÄÄ: Tämän takia sinun PITÄÄ käyttää höyrynsulkuteippiä

Tiivis höyrynsulku: Putken ympärille

Höyrynsulkumuoviin tai -paperiin leikataan putken mentävä reikä. Höyrynsulku taitetaan muutaman sentin matkalle putken ympärille ja teipataan kiinni putken kylkeen. Teippiä liimataan putken ympärille ja muovin reunoille niin monta kerrosta, että saumasta tulee varmasti tiivis.

3. Liitos vanhaan höyrynsulkuun

Uusi höyrynsulkumuovi tai -paperi pitää liittää tiiviisti viereisen seinän tai katon höyrynsulkuun. Se voi olla yllättävän vaikeaa. Ota höyrynsulkujen yhdistäminen huomioon jo purkuvaiheessa, jotta et pura viereisen rakenteen höyrynsulkua. Sitä tarvitaan, jotta uudesta höyrynsulusta tulee tiivis.

Höyrynsulkumuovien yhdistämiseen kannattaa käyttää oikeaa höyrynsulkuliimaa. ÄLÄ käytä asennusliimaa tai muita yleisliimoja, sillä niiden pito heikkenee ajan kuluessa, ja höyrynsulku alkaa vuotaa. Höyrynsulkuliimaa suositellaan höyrynsulkumuovien liimaamiseen siksi, että se säilyttää tehonsa pitkään.

Höyrynsulkuliima pitää muovien saumat tiukasti kiinni. Liimaa on paljon helpompi käyttää kuin teippiä.

Limitä höyrynsulkumuoveja tai -papereita noin 20 senttiä, jotta kosteus ei pääse vuotamaan saumoista rakenteisiin.

Liitos vanhaan höyrynsulkuun

Limitä höyrynsulkumuoveja reilusti, jotta kosteus ei vuoda saumoista. Jos se ei ole mahdollista, limitä muoveja niin paljon kuin voit.

Etkö tiedä, mitä höyrynsulku tarkoittaa? Lue juttu: Höyrynsulkuopas

Luo Profiili

purchase.course_name_message

Luo Profiili
Syötä etunimesi
Syötä sukunimesi
Tarkista sähköpostiosoite
Salasanassa pitää olla vähintään 6 merkkiä
Näytä
signup.credentials_form.terms_error
Kirjaudu sisään
Tarkista sähköpostiosoite
Salasana vaaditaan
Näytä
Takaisin