Tiivisteet

Huonosti toimivasta tiivisteistä ei ole mitään hyötyä. Ovien ja ikkunoiden tiivisteet kannattaa tarkistaa tasaisin väliajoin ja vaihtaa kuluneet listat uusiin. Näytämme, miten se tehdään.

Ikkunoiden tiivistelistat ja ovien tiivistelistat

Ovet ja ikkunat on helppo tiivistää itse. Kotisivuillamme on paljon juttuja, jotka auttavat valitsemaan sopivat tiivistelistat ja opastavat niiden asentamisessa. Voit säästää paljon rahaa tekemällä sen itse.

Tiivistelistat pitävät lämmityslaskun pienenä

Tiivistelistoilla on iso vaikutus lämmityslaskuun, ja ne pitävät myös melun ja siitepölyn ulkona. Ovien ja ikkunoiden tiivistelistat parantavat sisäilman laatua ja ehkäisevät vetoa.

Tiivistelistat ovat tehokkaita

Jotkut luulevat, että tiivistelistat ovat hätäratkaisu, joilla paikataan kehnoa työn jälkeä sekä tukitaan kuluneiden ovien ja ikkunoiden vuotoja. Nykyään tiivistelistat ovat luonnollinen osa talon energiatehokkuutta ja meluttomuutta. Tiivistelistat toimivat erityisen tehokkaasti vanhoissa taloissa, mutta niitä voi käyttää myös uusissa rakennuksissa melun ja lämpövuotojen vähentämiseksi.

Tiivistelistat maksavat itsensä takaisin

Jopa 40 prosenttia 30-40 vuotta vanhan talon lämmöstä voi karata vuotavien ikkunoiden ja muiden rakojen kautta. Siihen verrattuna tiivistelistat ovat varsin halpoja, ja ne maksavat itsensä nopeasti takaisin.

Voit vaihtaa tiivistelistat itse

Jos talossasi on vanha ja vuotava ovi, voit vaihtaa siihen uudet tiivistelistat. Ennen tiivistelistojen vaihtamista pitää selvittää tiivistettävän raon leveys. Voit tehdä sen helposti muovailuvahan avulla. Aseta oven (tai ikkunan) rakoon möykky muovailuvahaa, sulje ovi, avaa se uudestaan ja mittaa muovailuvahan paksuus. Mitä leveämpi rako, sitä paksumpi tiivistelista siihen tarvitaan. Esittelemme erilaisia tiivistelistoja ja kerromme, mitä hyötyjä ja haittoja niissä on. Kerromme myös, kuinka kauan ne kestävät ja mitä ne maksavat. Löydä sopivat tiivistelistat ja estä veto!

andet fra Bonnier Publications