Katot

On erittäin tärkeää, että katto on hyvässä kunnossa. Löydät näiltä sivuilta neuvoja ja ohjeita uuden katon tekemiseen sekä vanhan katon korjaamiseen ja kunnossapitoon.

  Pidä katto huippukunnossa

  On tärkeää, että katto on hyvässä kunnossa. Sitä pitää huoltaa säännöllisesti, ja koko katto pitää vaihtaa tarvittaessa uuteen. Vuotava katto voi tulla kalliiksi. Olemme koonneet näille sivuille neuvoja ja ohjeita sekä uuden katon rakentamiseen että vanhan katon remontoimiseen ja huoltamiseen.

  Uusi katto

  Uuden katon rakentaminen on iso urakka. Se on yksi suurimmista, vaikeimmista ja laajimmista remonteista, joihin talonomistaja voi ryhtyä. Vanha katto pitää purkaa ennen uuden katon rakentamista. Sen jälkeen uusi katto pitää rakentaa aluskatteesta lähtien. Kattorakenteiden muuttaminen vaikuttaa myös savupiippuun ja ränneihin.

  Apua uuden katon rakentamiseen

  Uusi katto pitää rakentaa oikein ja sääntöjen mukaan. Pyydä apua ammattilaiselta, ellet ole aivan varma siitä, mitä teet. Voit palkata avuksesi kirvesmiehen ja sopia, minkä verran ja missä vaiheissa hän on mukana käytännön töissä.

  LUE LISÄÄ: Kattotiilten vaihtaminen

  Uuden katon hinta

  Uuden katon hinnassa on valtavia eroja. Hinta riippuu etenkin katon muodosta, talon korkeudesta ja katon materiaalista. Kattohuopa,kattopelti ja kattotiilet ovat erilaisia materiaaleja, joiden kanssa käytetään erilaisia aluskatteita. Myös oman työn osuus vaikuttaa hintaan selvästi.

  Rakenna vajalle uusi katto

  Uusi vaja, autokatos tai terassi tarvitsee suojakseen kestävän katon. Voit lukea täältä, miten rakennat kestävän katon pieniin rakennuksiin

  Huolehdi katosta hyvin

  Katto pysyy kunnossa pitkään, kun siitä pidetään huolta. Poista roskat ja sammaleet katolta säännöllisesti. Tässä jutussa on ohjeita katon puhdistamiseen: Katon puhdistaminen - tee se itse

  Lahonneet otsalaudat ja haljenneet kattotiilet pitää luonnollisesti vaihtaa uusiin. Lue, miten vaihdat lahonneen otsalaudan.

  Sivu 1 / 3