Kylpyhuone

Aiotko remontoida kylpyhuoneesi? Olet tullut oikeaan paikkaan. Kylpyhuoneen remontoiminen on kallista, ja siinä pitää vesieristämisestä ja muista säännöistä. Jos noudatat ohjeitamme, voit remontoida kylpyhuoneesi edullisesti itse.

Kylpyhuoneen remontointi
Kaikki kylpyhuonejutut

Uusi kylpyhuone? Vai vanhan remontointi?

Löydät tältä sivulta kaikki kylpyhuoneita koskevat juttumme.

Näytämme, miten rakennat upouuden kylpyhuoneen tai remontoit vanhan vaihe vaiheelta.

Opit esimerkiksi, miten teet äärimmäisen tärkeän vesieristyksen oikein.

Kylpyhuone ei ole kylpyhuone ilman vesieristystä

Tutustu rakennusmääräyksiin huolellisesti, ennen kuin aloitat uuden kylpyhuoneen rakentamisen tai vanhan remontoinnin. Kylpyhuoneen rakenteita ja materiaaleja säädellään monin tavoin. Kylpyhuoneen seinät ovat alttiina kosteudelle, joten rakentamiseen voi käyttää vain materiaaleja, jotka sopivat kylpyhuoneeseen. Näytämme muun muassa, miten asennat kylpyhuoneeseen helposti käsiteltävät Wedi-märkätilalevyt ja varmistat, että vesieristyksestä tulee tiivis.

Lue kylpyhuoneen vesieristysohjeet täältä: Vedeneristys.

Lue myös, miten rakennat kosteutta kestävän katon kylpyhuoneeseen.

Kylpyhuoneen remontoiminen

Kylpyhuonetta ei ole pakko rakentaa alusta asti, sillä remontoimalla vanhasta kylpyhuoneesta tulee kuin uusi. Muun muassa uudet laatat, seinälle kiinnitettävä wc-pönttö, uudet kalusteet ja lattialämmitys saavat kylpyhuoneen tuntumaan uudelta. Tee Itsen verkkosivuilla on paljon ohjeita, joiden avulla voit panna kylpyhuoneen kuntoon ja säästää paljon rahaa.

Katso esimerkiksi, miten maalaat vanhat kylpyhuoneen laatat: Kylpyhuoneen laattojen maalaaminen

Hoida kylpyhuonetta hyvin

Viemäriin valuu vuodessa paljon rahaa, jos wc-pönttö vuotaa edes hieman. Onneksi pöntön korjaaminen on erittäin helppoa. Myös homehtuneet silikonisaumat, haljenneet laatat ja särkyneet laastisaumat on helppo vaihtaa uusiin. Pikkuremontit pitävät kylpyhuoneen kunnossa, mutta vievät vain vähän aikaa. Tee Itsessä on ohjeet kaikkiin remontteihin.

Katso esimerkiksi, miten korjaat saumat: Saumojen vaihtaminen kylpyhuoneeseen.