Kylpyhuone

Inspiraatiota ja ohjeita kylpyhuoneen rakentamiseen ja sisustamiseen. Asiaa muun muassa vesieristämisestä sekä ammattilaisten vinkkejä kylpyhuoneen rakentamiseen.

Rakenna uusi kylpyhuone tai remontoi vanha

Opastamme vaihe vaiheelta, kuinka uusi kylpyhuone rakennetaan tai vanhaa korjataan. Sivuiltamme löydät neuvot, joiden avulla kylpyhuone tulee kuntoon, olipa kyse pienistä tai suurista korjauksista. Opit esimerkiksi, kuinka tehdään suihkunurkkaus kevytbetonista, vaihdetaan vesihana, avataan tukkeutunut viemäri, vältetään kosteus ja home, korjataan saumaus tai vaihdetaan kylpyhuoneen laatat.

Kuinka kylpyhuone kosteussuojataan

Rakennusmääräyksiin kannattaa tutustua huolella, ennen kuin uusi kylpyhuone rakennetaan. Seinärakenne ja pintamateriaalit ovat tärkeitä. Koska kylpyhuone altistuu jatkuvalle kosteudelle ja vedelle, muista aina rakentaa kosteussuoja niille tarkoitetuista, hyväksytyistä materiaaleista.

Hyvin valitusta laatoituksesta syntyy upea kylpyhuone. Pelkät laatat ja saumat eivät silti vielä takaa, etteikö kosteus tunkeutuisi seinien ja lattian rakenteiden sisään. Tästä syystä vaaditaan kestävä, vedenpitämä kosteussuojakalvo, ennen kuin laatat liimataan paikoilleen. Jos kosteussuoja puuttuu tai se on väärin asennettu, kylpyhuone tulee lopulta todella kalliiksi, kun kosteusvauriot paljastuvat. Tutustu tällä sivulla rakennusmääräyksiin tai testaa tietosi kylpyhuoneen korjaamisesta.

Kylpyhuone - rakennusmateriaalit

Kylpyhuoneen seinät, kylpynurkkaus ja kalustus on helppo rakentaa kevyistä kevytbetoniharkoista tai -levyistä. Kevytbetonilevyt muuntuvat moneksi ja niitä on helppo leikata haluttuun muotoon. Levyistä rakentaminen sujuu nopeasti, koska ne on helppo pinota toistensa päälle liiman avulla. Kevytbetoniseinien viimeistelymahdollisuudet ovat todella monet.

Näytämme, kuinka onnistuu pinnan viimeistely tasoitteella ja maalilla sekä seinän hiominen ja laatoitus. Voit halutessasi käyttää kevytbetonilevyjä, joita on helppo käsitellä ja joilla kotiremontoijan kylpyhuone saadaan helposti uuteen uskoon. Myös kosteussuoja on hankittava. Lue lisää: Rakenna kylpyhuone kevytbetonilevyistä.

Remontoi kylpyhuone

Kulunut, pinttynyt ja kalkkikerrosten tahraama WC-istuin ei mieltä ylennä. Vanhan istuimen vaihtaminen uuteen, vettä säästävään malliin kirkastaa koko kylpyhuoneen ilmettä. Koska vaihtoon liittyy putkitöitä, se voi aluksi kuulostaa liian raskaalta ja vaativalta urakalta, joka kannattaisi jättää ammattilaisille. Totuus kuitenkin on, että WC-istuimen vaihtaminen on helppo työ – huomaat sen, kun seuraat ohjeitamme ja tartut toimeen.

Näytämme, miten vanha WC-istuin vaihdetaan uuteen, esimerkiksi nykyisin suosittuun seinäkiinnitteiseen malliin. Lue samalla myös, kuinka vaihdetaan käsiallas tai maalataan seinät. Opit lisäksi, kuinka vaihdat laatat tai irrotat vanhat saumat ja lonksuvat klinkkerit, jotta vältyt suihkunurkkauksen kosteusvaurioilta. Varmista myös, että ilmastointi toimii, niin kylpyhuone ei täyty kosteudesta ja homeesta.

andet fra Bonnier Publications