Työkalut ovat välttämättömiä

Kaikessa rakentamisessa tarvitaan työkaluja. Oikeat työkalut varmistavat, että lopputulos näyttää mahdollisimman hyvältä ja työ sujuu helposti.

Älä hurahda työkaluihin

Markkinoilla on loputon määrä erilaisia työkaluja. Kaikkia työkaluja ei tarvitse ostaa omaksi, vaan kotona pärjää muutamalla kymmenellä tavallisella työkalulla.

Tavallisimmat työkalut

Tavallisimpia työkaluja käytetään kaikkein eniten, joten niihin kannattaa sijoittaa kunnolla rahaa. Hyvä porakone-ruuvinväännin on välttämätön työkalu kaikille rakentajille. Myös epäkeskohiomakone ja pistosaha tulevat tarpeeseen todella usein.

Ammattimaiset työkalut

Rakennustaitojen kehittyessä tarvitaan enemmän työkaluja, jotka tekevät työstä helpompaa ja sujuvampaa. Katkaisu- ja jiirisirkkeli sahaa ison nipun lautoja todella nopeasti. Laudat voi sahata myös tavallisella käsisahalla, mutta sirkkeli tekee työn monta kertaa nopeammin. Monitoimityökalu eli multicutteri ei ole välttämätön, mutta ilman sitä on vaikea tulla toimeen sen jälkeen, kun työkalua oppii kerran käyttämään.

Löydä parhaat työkalut

Parjaat työkalut ovat yleensä myös kalleimpia. Ammattimaiset työkalut maksavat hieman enemmän kuin harrastekäyttöön tarkoitetut mallit. Ammattimallit ovat kuitenkin kestävämpiä ja kestävät kovempia kolhuja. Tavalliset koneet ajavat yleensä saman asian, mutta kaikkein halvimmat tarjousmallit kannattaa kiertää kaukaa. Ne särkyvät helposti, eivätkä niiden akut ole yleensä järin tehokkaita.

Työkalutestit

Ennen työkalujen ostamista kannattaa lukea työkalutestejä. Löydät näiltä sivuilta paljon erilaisia työkalutestejä pihatyökaluista laseretäisyysmittareihin. Olemme testanneet tavallisia työkaluja ja kerromme, mitkä työkalut ovat parhaita ja mitkä hyviä ostoksia hintaansa verrattuna.