Rakennusohjeet
Helppo
Vaikea
Seinien sisäpintojen lisäeristyksellä pinnasta saa lämpimän ja sisäilmasta mukavamman. Pinnasta tulee täysin tasainen ja sileä.

Seinien sisäpintojen lisäeristyksellä pinnasta saa lämpimän ja sisäilmasta mukavamman. Pinnasta tulee täysin tasainen ja sileä.

Helpoin ja tehokkain tapa lisäeristää ulkoseinä sisältä on käyttää lämpöseinälevyjä. Yksi ja sama levy eristää hyvin ja sen avulla saa pinnan, jonka voi maalata ja johon voi kiinnittää ruuveja. Materiaalit on liimattu yhteen tehtaalla.

Levyjä käyttämällä välttyy kokonaan koolauksen rakentamiselta levyjen taakse, mikä on tarpeen silloin, jos seinien sisäpinnat lisäeristetään normaaliin tapaan mineraalivillalla ja 2–3 kipsilevykerroksella. Tämän sijaan voit kiinnittää eristävät kuitukipsilevyt seinään ja erikoistolppiin, jotka itsessään eristävät tehokkaasti. Tämän jälkeen levyt tasoitetaan saumoista ja saumataan reunasta, minkä jälkeen ne voidaan maalata.

Hyvä lisä myös nykyisen eristeen päälle

Lämpöseinälevyt ovat hieman kalliimpia kuin perinteinen ratkaisu, ja ne on suunniteltu täydentämään nykyistä eristystä. Yksinkertainen rakenne hyödyntää vaatimansa tilan täysin ja katkaisee kylmäsillat, jotka voisivat ajan myötä synnyttää mustia läikkiä ulkoseiniin.

Lataa koko artikkeli, niin saat työohjeet.

TOIMITUS SUOSITTELEE: Näin saat pienemmän lämmityslaskun!

Ovatko talosi yläpohja huonosti eristetty? Ovatko eristeet painuneet kasaan ikkunan alla, vai virtaako ulko-oven alta sisään kylmää ilmaa? Infrapunalämpömittari kertoo helposti ja nopeasti, mitkä paikat kannattaa eristää paremmin, jotta lämmityslasku pienenee.

Tarkista infrapunalämpömittarilla, mistä lämpö karkaa

Lämmityslaskun leikkaaminen alkaa ongelman paikallistamisesta. Siihen tarvitaan infrapunalämpömittaria. Osoita lasersäteellä mitattavaan paikkaan ja katso tulos näytöltä sekunnin päästä.

Juuri nyt saat infrapunalämpömittarin ja kaksi numeroa Tee Itse -lehteä vain 9,90 eurolla. Säästät 75,80 euroa.

Kyllä, kiitos: Kertokaa lisää infrapunalämpömittarista ja tarjouksesta

Täältä näet videon siitä, miten infrapunalämpömittari toimii: