Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Lämpöpumppu

Lämpöpumppu voi olla hyvä sijoitus, jos haluat vähentää sähkönkulutustasi. Näillä sivuilla kerrotaan lisää lämpöpumppujen hyödyistä ja haitoista.

Lämpöpumput puolittavat sähkölaskusi!

Kodin tai kesämökin lämmittäminen voi tulla kalliiksi, sillä öljy ja sähkö maksavat paljon. Onneksi on keksitty LÄMPÖPUMPPU. Pumput tuottavat lämpöä ympäri vuoden ja huomattavasti perinteisiä lämmitysmuotoja halvemmalla.

Sähkölaskun pienentämiseen on tuskin toista yhtä näppärää keinoa kuin ilmalämpöpumppu. Nopeasti asennettava pumppu on hyvä lisälämmitysmuoto varsinkin sähköllä ja öljyllä lämpiävään taloon sekä hyvä valinta ennestään kylmälle kesämökille. Lämpöpumppu toimii sähköllä, mutta käyttää energian hyödykseen paljon suoraa sähkölämmitystä tehokkaammin.

Lämpöpumppu muuttaa kylmyyden lämmöksi

Lämpöpumppua olisi ennen pidetty taikuutena, sillä se muuttaa kylmyyden lämmöksi. Todellisuudessa pumppu ei taio vaan hyödyntää lämpötilaeroja lämmön tuottamiseen.

Lämpöpumppu tarvitsee toimiakseen vain vähän sähköä. Tehokkaimmat pumput tuottavat neljä kertaa enemmän energiaa kuin käyttävät.

Osta oikea lämpöpumppu

Markkinoille tulee koko ajan lisää ilmalämpöpumppuja. Kaikki mallit eivät kuitenkaan ole kovin hyviä. Pumppuhuuman alkuaikoina moni valmistaja kehuskeli hyvällä hyötysuhteella. Valitettavasti myöhemmin kävi ilmi, että hyötysuhteet oli mitattu seitsemän lämpöasteen olosuhteissa. Suomessa on tunnetusti paljon kylmempää, eivätkä kaikki ensimmäisen polven lämpöpumput olleet erityisen tehokkaita.

Mittarit ovat parantuneet, mutta pumppukaupoilla kannattaa edelleen olla tarkkana. Mieti myös sitä, miten lämmität käyttöveden, sillä ilmalämpöpumppu lämmittää vain talon sisäilman.

Lämpöpumpun suoja - tee se itse

Lämpöpumpuissa on paljon hyvää, mutta ne eivät näytä järin kauniilta. Voit rakentaa lämpöpumpulle suojan itse. Tässä artikkelissa on perusteelliset ohjeet lämpöpumpun suojan rakentamiseen: Rakenna lämpöpumpulle suoja

Luo Profiili

purchase.course_name_message

Luo Profiili
Syötä etunimesi
Syötä sukunimesi
Tarkista sähköpostiosoite
Salasanassa pitää olla vähintään 6 merkkiä
Näytä
signup.credentials_form.terms_error
Kirjaudu sisään
Tarkista sähköpostiosoite
Salasana vaaditaan
Näytä
Takaisin