Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Hiomakone

Kaupoissa on paljon erilaisia hiomakoneita. Epäkeskohiomakone, kulmahiomakone ja nauhahiomakone ovat suosituimpia malleja. Kerromme, mitkä hiomakoneet sopivat mihinkin työhön. Lue myös uusimmat hiomakonetestit.

Hiomakone työn mukaan

Lattian, pöytälevyn ja kalusteiden hiomiseen tarvitaan työhön sopiva hiomakone. Jotkut hiomakoneet sopivat hyvin isoille pinnoille, toiset yltävät paremmin nurkkiin. Hiomisen jälki riippuu myös siitä, millainen laikka tai paperi koneeseen kiinnitetään.

Monipuolisimmat hiomakoneet

Puun hiomiseen kannattaa hankkia yksi tai kaksi hiomakonetta, joita voi käyttää mahdollisimman monissa töissä. Epäkeskohiomakone on monipuolisuudessaan lyömätön. Iso hiomapinta ja epäkeskoliiek hiovat tehokkaasti isot pinnat kuten pöytälevyt, portaat ja laudat.

Karkea, jyväkoon 60 tai 80 hiomapaperi painuu kunnolla puuhun ja tekee tasaista jälkeä, kun konetta liikutetaan tarpeeksi. Älä pidä konetta paikallaan kovin pitkään äläkä paina käynnistysnappia, kun kone on kiinni puussa!

Hienommat, jyväkoon 100-240 hiomapaperit sopivat esimerkiksi pöytälevyjen hiomiseen. Aloita hiominen esimerkiksi koolla 100 ja viimeistele työ esimerkiksi koolla 240.

TOIMITUS SUOSITTELEE: Epäkeskohiomakoneet testi

LUE MYÖS: Akkuepäkeskohiomakoneet testi

Hiomakone nurkkien hiomiseen

Epäkeskohiomakoneen ainoa huono ominaisuus on pyöreä hiomapohja, jolla ei voi hioa nurkkia. Nurkkien hiomiseen tarvitaan kärkihiomakone tai yhdistelmähiomakone, jonka kärki mahtuu nurkkiin ja pieniin rakoihin. Sen pohja on kuitenkin niin pieni, ettei se sovi isojen pintojen kuten lattioiden ja pöytälevyjen hiomiseen.

TOIMITUS SUOSITTELEE: Kärkihiomakoneet testi

Lattianhiomakoneet

Isojen lattiapintojen hiomiseen tarvitaan tavallista raskaammat työkalut. Pari lautaa voi hioa myös epäkeskohiomakoneella. Myös nauhahiomakone on hyvä vaihtoehto. Se hioo hyvin suhteellisen isoja pintoja, mutta sillä ei voi hioa kokonaista lattiaa saamatta selkäänsä kipeäksi.

TOIMITUS SUOSITTELEE: Nauhahiomakoneet testi

Isojen lattiapintojen hiomiseen tarvitaan lattianhiomakone. Niitä vuokrataan useimmissa konevuokraamoissa. Lattianhiomakoneen käyttö vaatii harjoittelua. Jos hiottavaa lattiaa on monessa huoneessa, harkitse lattianhiojan palkkaamista. Työ tulee yleensä varsin halvaksi.

Tilauksesi
Tilaus
Luo Profiili
Olet ostamassa seuraavan käyttöoikeuden:
Kokonaishinta: null euroa
Enemmän vähemmällä?
Saat käyttöösi 1000 rakennusohjetta ja digitaalisen sisällön hintaan vain 2,50 euroa
    • Käyttöoikeus yli 1000 digitaaliseen rakennusohjeeseen
    • Tilauksen voi lakkauttaa koska vain.
    • Tutustumistarjouksen jälkeen tilaus jatkuu kestotilauksena hintaan 9,95 euroa/kk.
Ensimmäinen kuukausi vain 2,50 euroa
Syötä etunimesi
Syötä sukunimesi
Tarkista sähköpostiosoite
Salasanassa pitää olla vähintään 6 merkkiä
Näytä
signup.credentials_form.terms_error
Takaisin
Kirjaudu sisään
Tarkista sähköpostiosoite
Salasana vaaditaan
Näytä
Takaisin