Lattialämmitys

Lattialämmityksen voi toteuttaa monella eri tavalla. Pitääkö sen olla vesikiertoinen vai toimia sähköllä? Valetaanko putket betoniin vai asennetaanko ne levyissä oleviin uriin? Pitääkö lattialämmityksen olla erityisen matala? Saat täältä apua kaikkiin kysymyksiin.

  Kaikki jutut lattialämmitys

  Lattialämmitys - käytä lämpö kunnolla hyödyksi

  Lattialämmitys tuntuu mukavalta, mutta siitä on myös muuta hyötyä. Lattialämmitys lisää huonetilaa, kun lämmityspattereita ei enää tarvita.

  Lattialämmityksen asentaminen voi tulla suhteellisen kalliiksi, mutta voit säästää reilusti rahaa tekemällä työn itse. Opastamme sinua sekä sähkökäyttöisen että vesikiertoisen lattialämmityksen asentamisessa.

  LUE LISÄÄ: Ammattilaisen 24 lattialämmitysvinkkiä

  Millainen lattialämmitys kannattaa valita?

  Aiemmin lattialämmitysputkia upotettiin vain betonilattioihin ja yleensä vain kylpyhuoneisiin ja saunoihin. Ajat ovat kuitenkin muuttuneet.

  Vesikiertoinen lattialämmitys, nopeasti asennettava sähkölämmitys ja lämmönluovutuslevyt ovat tuoneet lattialämmityksen myös muihin huoneisiin.

  Lattialämmityksen parhaita puolia on, että sen voi asentaa itse. Neuvomme muun muassa, miten asennat lattialämmityksen puu- tai laattalattiaan.

  LUE LISÄÄ: Sähkö- vai vesikiertoinen lattialämmitys?

  Sähkökäyttöinen lattialämmitys

  Useimmat sähkökäyttöiset lattialämmitysjärjetelmät vievät tilaa vain 5 milliä. Sähkölämmitys sopii loistavasti pieniin remontteihin ja tilanteisiin, jossa vanhojen laattojen päälle asennetaan uusi lattialämmitys. Sähkökäyttöinen lattialämmitys sopii myös pienten tilojen mukavuuslämmitykseen ja paikkoihin, joihin ei voi vetää vesiputkia.

  Sähkökäyttöinen lattialämmitys tehdään ohuista johdoista, johtoverkosta tai ohuesta lämmityslevystä, joka liimataan suoraan lattiaan. Lattialämmityksen voi asentaa sekä betonilattiaan, lastulevylattiaan tai puulattiaan.

  Toimitus suosittelee: Lattialämmityksen asentaminen betonilattiaan

  Johdot upotetaan lattiatasoitteeseen, ja lattia tehdään sen päälle. Sähkökäyttöiseen lattialämmitykseen voi liittää älytermostaatin, joka lämmittää vain silloin, kun joku on kotona.

  LUE LISÄÄ: 4 huippuohutta lattialämmitystä

  Vesikiertoinen lattialämmitys

  Voit asentaa koko taloon vesikiertoisen lattialämmityksen. Uusimmat järjestelmät ovat ohuita, niitä on helppo käyttää ja niin kevyitä, että lattialämmityksen voi asentaa huoletta myös yläkertaan.

  Lattilämmitysmuoto voi vaikuttaa merkittävästi lämmityslaskuun. Sähkölämmitys maksaa noin kolme kertaa enemmän kuin kaukolämmöllä toimiva, vesikiertoinen lattialämmitys.

  Lattialämmitys puulattiaan

  Puulattialla on mukava kävellä, mutta lämmin puulattia tuntuu vieläkin mukavammalta. Yleisen väärinkäsityksen mukaan lattialämmitys toimii tehokkaasti vain betoniin valettuna. Puulattioihin on kehitetty toimivia lämmitysjärjestelmiä. Niiden avulla huonelämpötilaa voi säädellä nopeammin kuin betonilattiassa.

  Lämpö leviää puulattian alla muovisia pex-putkia pitkin. Lämpö leviää tasaisesti lämmönluovutuslevyistä, eikä lattiaan synny kuumia kohtia. Lämmönluovutuslevyt ovat 0,5 milliä paksua alumiinia, ja niissä on pex-putken kokoiset urat. Lämpö leviää tasaisesti alumiinin hyvän lämmönjohtamiskyvyn ansiosta. Jos haluat asentaa lattialämmityksen vanhaan puulattiaan, joudut purkamaan entisen laudoituksen pois.

  LUE LISÄÄ: Lattialämmityksen asentaminen puulattiaan

  Näin selvität lattialämmityksen vian

  Paleleeko varpaita, vaikka lattialämmitys on päällä? Et ole ainoa, sillä monesta tuntuu, ettei lattialämmitys toimi niin kuin sen pitäisi.

  Voit selvittää ongelman syyn itse, kun tiedät jonkin verran lattialämmityksen toimintaperiaatteesta ja yleisimmistä vioista.

  Lue lisää täältä: Lattialämmitys ei toimi – etsi vika!