Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Lattialämmitys

Lattialämmityksen voi toteuttaa monella eri tavalla. Pitääkö sen olla vesikiertoinen vai toimia sähköllä? Valetaanko putket betoniin vai asennetaanko ne levyissä oleviin uriin? Pitääkö lattialämmityksen olla erityisen matala? Saat täältä apua kaikkiin kysymyksiin.

Kaikki jutut lattialämmitys

Lattialämmitys - käytä lämpö kunnolla hyödyksi

Lattialämmitys tuntuu mukavalta, mutta siitä on myös muuta hyötyä. Lattialämmitys lisää huonetilaa, kun lämmityspattereita ei enää tarvita.

Lattialämmityksen asentaminen voi tulla suhteellisen kalliiksi, mutta voit säästää reilusti rahaa tekemällä työn itse. Opastamme sinua sekä sähkökäyttöisen että vesikiertoisen lattialämmityksen asentamisessa.

Millainen lattialämmitys kannattaa valita?

Aiemmin lattialämmitysputkia upotettiin vain betonilattioihin ja yleensä vain kylpyhuoneisiin ja saunoihin. Ajat ovat kuitenkin muuttuneet. Vesikiertoinen lattialämmitys, nopeasti asennettava sähkölämmitys ja lämmönluovutuslevyt ovat tuoneet lattialämmityksen myös muihin huoneisiin. Lattialämmityksen parhaita puolia on, että sen voi asentaa itse. Neuvomme muun muassa, miten asennat lattialämmityksen puu- tai laattalattiaan.

Sähkökäyttöinen lattialämmitys

Useimmat sähkökäyttöiset lattialämmitysjärjetelmät vievät tilaa vain 5 milliä. Sähkölämmitys sopii loistavasti pieniin remontteihin ja tilanteisiin, jossa vanhojen laattojen päälle asennetaan uusi lattialämmitys. Sähkökäyttöinen lattialämmitys sopii myös pienten tilojen mukavuuslämmitykseen ja paikkoihin, joihin ei voi vetää vesiputkia.

Sähkökäyttöinen lattialämmitys tehdään ohuista johdoista, johtoverkosta tai ohuesta lämmityslevystä, joka liimataan suoraan lattiaan. Lattialämmityksen voi asentaa sekä betonilattiaan, lastulevylattiaan tai puulattiaan. Johdot upotetaan lattiatasoitteeseen, ja lattia tehdään sen päälle. Sähkökäyttöiseen lattialämmitykseen voi liittää älytermostaatin, joka lämmittää vain silloin, kun joku on kotona.

Vesikiertoinen lattialämmitys

Voit asentaa koko taloon vesikiertoisen lattialämmityksen. Uusimmat järjestelmät ovat ohuita, niitä on helppo käyttää ja niin kevyitä, että lattialämmityksen voi asentaa huoletta myös yläkertaan.

Lattilämmitysmuoto voi vaikuttaa merkittävästi lämmityslaskuun. Sähkölämmitys maksaa noin kolme kertaa enemmän kuin kaukolämmöllä toimiva, vesikiertoinen lattialämmitys.

Lattialämmitys puulattiaan

Puulattialla on mukava kävellä, mutta lämmin puulattia tuntuu vieläkin mukavammalta. Yleisen väärinkäsityksen mukaan lattialämmitys toimii tehokkaasti vain betoniin valettuna. Puulattioihin on kehitetty toimivia lämmitysjärjestelmiä. Niiden avulla huonelämpötilaa voi säädellä nopeammin kuin betonilattiassa.

Lämpö leviää puulattian alla muovisia pex-putkia pitkin. Lämpö leviää tasaisesti lämmönluovutuslevyistä, eikä lattiaan synny kuumia kohtia. Lämmönluovutuslevyt ovat 0,5 milliä paksua alumiinia, ja niissä on pex-putken kokoiset urat. Lämpö leviää tasaisesti alumiinin hyvän lämmönjohtamiskyvyn ansiosta. Jos haluat asentaa lattialämmityksen vanhaan puulattiaan, joudut purkamaan entisen laudoituksen pois.

Luo Profiili

purchase.course_name_message

Luo Profiili
Syötä etunimesi
Syötä sukunimesi
Tarkista sähköpostiosoite
Salasanassa pitää olla vähintään 6 merkkiä
Näytä
signup.credentials_form.terms_error
Kirjaudu sisään
Tarkista sähköpostiosoite
Salasana vaaditaan
Näytä
Takaisin