Rakennusohjeet
Helppo
Vaikea
Patterinsuojus: Tee se itse -patterinsuoja

Vanhat sälekaihtimet muuttuvat upeaksi patterinsuojaksi.

Piilota patteri suojuksen taakse

Lämpöpatterit kuuluvat erottamattomasti useimpiin koteihin mutta näyttävät harvoin järin hyviltä. Sen vuoksi niiden peitoksi kannattaa rakentaa tyylikäs patterinsuoja.

Lisäbonuksena saat ylimääräisen hyllyn patterin päälle.

Lue lisää: Lämpöpatterit

Valmiit suojat ovat kalliita

Patterinsuojan voi rakentaa lähes valmiista osista ja rakennussarjoista, mutta se voi tulla kalliiksi. Hinta voi nousta useisiin satoihin euroihin, varsinkin, jos kodissa on useita peitettäviä pattereita.

Tee se itse -patterinsuoja

Voit säästää paljon rahaa, jos päätät rakentaa patterinsuojan itse. Saat samalla suojan, joka sopii juuri sinun kotiisi.

Kierrätä vanhat sälekaihtimet

Puusälekaihtimien lamellit sopivat täydellisesti patterin suojaksi. Tämä suoja rakennettiin vanhoista Ikean sälekaihtimista. Kaihtimien narut menivät miten sattuu, mutta itse säleet olivat kunnossa. Ne voitiin käyttää pesunkestävän tee se itse -patterinsuojan rakentamiseen.

Ellei sinulla satu olemaan joutilaita puusälekaihtimia etkä suunnittele kaihtimien vaihtamista, voit ostaa suojaan tarvittavat sälekaihtimet kaupasta. Sälekaihdin on halpa rakennusmateriaali ja säleet ovat varmasti täysin samanlaisia.

Kannattaako patterinsuoja maalata?

Tähän patterisuojaan käytettävät sälekaihtimet ovat mitoiltaan 80 x 130 senttiä ja maksavat noin 10 euroa. Kaihtimet ovat vaaleaa luonnonpuuta, ja ne maalataan valkoisiksi. Voit myös jättää suojan käsittelemättä tai ostaa tummasta puusta tehdyt sälekaihtimet.

Jos käytät rakentamiseen paljon pieniä rimoja, ne kannattaa maalata ennen asentamista, jotta pensselillä ei tarvitse sutia ahtaisiin nurkkiin.

Säleet tasaisesti

Säleet asettuvat tasaisin välein, kun ne ladotaan su9ojan rungon päälle kylki kylkeä vasten, minkä jälkeen joka toinen säle poistetaan. Jäljelle jääneet säleet liimataan ja nidotaan kiinni runkoon. Kun säleet on kiinnitetty, runko käännetään ympäri ja sen etupuolelle kiinnitetään kaarilistat, jotta säleiden ja rungon välistä tulee sulava ja tyylikäs.

Varmista, että lämpö pääsee kiertämään

Mittaa patterinsuoja huolellisesti, ennen kuin aloitat rakentamisen. On tärkeää, että patterin päälle jää tarpeeksi tilaa, jotta lämpö pääsee leviämään huoneeseen. Patterinsuoja kannattaa jättää alhaalta avoimeksi, jotta ilma pääsee kiertämään myös sen alapuolelta.

Täydelliset rakennusohjeet: Patterinsuoja sälekaihtimista

Artikkelissa annetaan täydelliset rakennusohjeet, joissa kerrotaan, miten sälekaihtimista tehdään patterinsuoja. Vaihe vaiheelta. Artikkelissa on myös lista kaikista materiaaleista, joita projektiin tarvitaan. Työn iloa!