Ei ole mikään salaisuus, että mitä riskialttiimpaa ja hankalampaa voron on murtautua sisään, sitä suuremmalla todennäköisyydellä hän jättää kotisi rauhaan. Talonomistajat tulevat koko ajan yhä taitavimmiksi torjumaan murtovarkaita, ja tähän tarkoitukseen on tarjolla paljon apuvälineitä. Näitä ovat varashälyttimet, turvaovet ja -ikkunat sekä anturien tai ajastimen avulla syttyvä pihavalaistus.

Sytytä ja sammuta valot, kun haluat

Tee Itse tarjoaa sinulle älykkään pistorasian, josta voit itse asettaa valot syttymään, olit sitten itse kotona tai poissa. Pistorasia toimii yhdessä älypuhelinsovelluksen kanssa, joten voit etäohjata pistorasiaan liittämäsi laitteen syttymistä ja sammumista. Jos olet lomalla tai mökillä, voit sytyttää ja sammuttaa valot kotonasi puhelimella, kun haluat hämätä seudulla mahdollisesti liikkuvia murtovarkaita.

Sopii myös mukavuudenhaluisille

Jos olet jo huolehtinut kotisi murtosuojauksesta, voit käyttää digitaalista pistorasiaa myös kodin mukavuuden lisäämiseen. Voit esimerkiksi liittää siihen kahvinkeittimesi, jolloin voit kytkeä sen päälle jo ennen kuin nouset sängystä. Vaihtoehtoisesti voit kytkeä siihen television tai muita sähkölaitteita, jotta ne eivät ole aina virransäästötilassa, vaan kytkeytyvät päälle vain tarvittaessa.

Saat pistorasian ja kaksi numeroa Tee Itse -lehteä täältä.