Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Onko SINUN kylpyhuoneesi vesieristetty?

Tallenna artikkeli Sinun pitää kirjautua sisään, jotta voit tallentaa artikkeleita

Vesieristys ei ole maailman jännittävin lehtijutun aihe. Märkätilojen oikeaoppinen eristäminen on kuitenkin erittäin tärkeää, sillä hutiloiden tehty kylpyhuone voi tulla todella kalliiksi.

Vesieristys

Klikkaa kuvaa ja katso, mitä työvaiheita vesieristykseen kuuluu. Kuva: Kiilto

Kodin märkätilojen vesieristys on syytä ottaa vakavasti, sillä pienikin vuoto voi johtaa suuriin vahinkoihin. Jos kosteus pääsee rakenteisiin, se leviää ajan kuluessa laajalle seiniin ja lattiaan. Kosteusvahinko huomataan usein vasta kuukausien tai jopa vuosien päästä, ja silloin homeessa voi olla jo puoli taloa.

Rakentamista säätelevät lait ja asetukset tuntuvat joskus pikkutarkoilta, mutta vesieristys pitää tehdä viimeisen päälle oikein. Hutilointi saattaa johtaa kalliisiin vahinkoihin ja estää korvausten saamisen kotivakuutuksesta.

LUE LISÄÄ: Mihin märkätilatasoitetta tarvitaan?

Vältä home- ja lahovahingot

Huonosti tehdyt ja puutteelliset vesieristykset ovat osaltaan johtaneet siihen, että taloyhtiöt ja isännöintitoimistot edellyttävät vesieristyksen tekijältä sertifikaattia.

Suomen rakentamismääräyskokoelma asettaa vesieristykselle joitakin ehtoja, mutta käytännössä vesieristyksen yksityiskohtaiset tekotavat selviävät valmistajien ohjeista. Esittelemme tässä jutussa vesieristyksen tärkeimmät vaiheet. Ne kannattaa lukea, vaikka turvautuisit ammattilaisen apuun.

Lataa lehtiversio

Lataa artikkeli pdf-muodossa samanlaisena kuin se julkaistiin alunperin Tee Itse -lehdessä.

Luo Profiili

purchase.course_name_message

Luo Profiili
Syötä etunimesi
Syötä sukunimesi
Tarkista sähköpostiosoite
Salasanassa pitää olla vähintään 6 merkkiä
Näytä
signup.credentials_form.terms_error
Kirjaudu sisään
Tarkista sähköpostiosoite
Salasana vaaditaan
Näytä
Takaisin