Kodin märkätilojen vesieristys on syytä ottaa vakavasti, sillä pienikin vuoto voi johtaa suuriin vahinkoihin. Jos kosteus pääsee rakenteisiin, se leviää ajan kuluessa laajalle seiniin ja lattiaan. Kosteusvahinko huomataan usein vasta kuukausien tai jopa vuosien päästä, ja silloin homeessa voi olla jo puoli taloa.

Rakentamista säätelevät lait ja asetukset tuntuvat joskus pikkutarkoilta, mutta vesieristys pitää tehdä viimeisen päälle oikein. Hutilointi saattaa johtaa kalliisiin vahinkoihin ja estää korvausten saamisen kotivakuutuksesta.

LUE LISÄÄ: Mihin märkätilatasoitetta tarvitaan?

Vältä home- ja lahovahingot

Huonosti tehdyt ja puutteelliset vesieristykset ovat osaltaan johtaneet siihen, että taloyhtiöt ja isännöintitoimistot edellyttävät vesieristyksen tekijältä sertifikaattia.

Suomen rakentamismääräyskokoelma asettaa vesieristykselle joitakin ehtoja, mutta käytännössä vesieristyksen yksityiskohtaiset tekotavat selviävät valmistajien ohjeista. Esittelemme tässä jutussa vesieristyksen tärkeimmät vaiheet. Ne kannattaa lukea, vaikka turvautuisit ammattilaisen apuun.

Lataa koko artikkeli ja lue ohjeet vaihe vaiheelta!