Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Pohjaventtiilin vaihtaminen

Tulosta Tallenna artikkeli Sinun pitää kirjautua sisään, jotta voit tallentaa artikkeleita

VIDEO: Jos pesualtaan pohjaventtiili on alkanut reistailla, ja sen pinta on kulunut, voit vaihtaa venttiilin uuteen. Tällä videolla näytetään, miten se tehdään.

Ensimmäiseksi löysätään muhvi poistoputken ja kulmayhteen välillä. Tähän voi käyttää isoa jakoavainta, mutta kaikkein kätevintä on käyttää putkipihtejä. Sen jälkeen irrotetaan sulkumekanismin kädensija, jotta reiästä mahtuu käyttämään ruuvimeisseliä.

Siitä on paljon apua putkien irrottamisessa.Seuraavaksi irrotetaan neljä ruuvia, jotka pitävät pesuallasta paikallaan. Pesuallasta vedetään hieman irti seinästä, niin että kulmayhde irtoaa seinässä olevasta poistoputkesta.Nyt putki käännetään irti putkipihdeillä, ja kulmayhde ruuvataan pois.

Putkessa voi olla paljon likaa, joten poistoputki kannattaa puhdistaa nyt saman tien.Yläosan irrottaminen voi olla hankalaa siihen kerääntyneen lian takia. Tässä on apua ruuvimeisselistä, jolla kuivunutta likaa voi murtaa hajalle. Nyt pohjaventtiilin voi irrottaa, ja posliinipinnan voi pestä puhtaaksi.

Muista panna sanko pesualtaan alle ennen altaan pesemistä. Jos pesualtaan pohjaan on jäänyt hieman silikonia, se ei haittaa, sillä uusi venttiili pitää saumata silikonilla.Uusi pohjaventtiili tiivistetään kumirenkaalla, joka asetetaan aukkoon, ja vastakappale ruuvataan kiinni alhaaltapäin.

Uuteen pohjaventtiiliin kiedotaan hieman tiivisteteippiä ennen kuin kulmayhde ruuvataan kiinni ja pesuallas työnnetään taas paikalleen.Nyt pohjaventtiili on vaihdettu, sulkumekanismi toimii, ja pesuallas näyttää vähän siistimmältä.

Tilauksesi
Tilaus
Luo Profiili
Olet ostamassa seuraavan käyttöoikeuden:
Video: Pohjaventtiilin vaihtaminen
Kokonaishinta: null euroa
Enemmän vähemmällä?
Saat käyttöösi 1000 rakennusohjetta ja digitaalisen sisällön hintaan vain 2,50 euroa
    • Käyttöoikeus yli 1000 digitaaliseen rakennusohjeeseen
    • Tilauksen voi lakkauttaa koska vain.
    • Tutustumistarjouksen jälkeen tilaus jatkuu kestotilauksena hintaan 9,95 euroa/kk.
Ensimmäinen kuukausi vain 2,50 euroa
Syötä etunimesi
Syötä sukunimesi
Tarkista sähköpostiosoite
Salasanassa pitää olla vähintään 6 merkkiä
Näytä
signup.credentials_form.terms_error
Takaisin
Kirjaudu sisään
Tarkista sähköpostiosoite
Salasana vaaditaan
Näytä
Takaisin