Entinen sauma on helpointa poistaa katkoteräveitsellä. Kannattaa vain huolehtia siitä, ettei veitsi ulotu laatan paksuutta syvemmälle, sillä pahimmassa tapauksessa se voi vahingoittaa vedeneristeitä. Sauma avataan aluksi kokonaan toiselta puolelta, ja sitten toiselta puolelta laattojen reunaa pitkin. Pitämällä veistä hieman vinossa sauman voi nyt irrottaa ja vivuta ulos. Sauma pitää puhdistaa kunnolla, mutta siihen ei saa päästä vettä, sillä silloin uusi silikoni ei tartu kunnolla kiinni.

Saumaussuutin leikataan vinosti, niin että terävä pää tulee täsmälleen sauman levyiseksi. Sitten saumauspistoolia käännetään puoli kierrosta ja silikonikitti pursotetaan saumaan hitaasti ja tasaisesti. Kannattaa aina hankkia saniteettikittiä, jossa on homeenestoaineita, sillä se estää sieni- ja homekasvustojen muodostumisen, ja samalla sauma pysyy siistinä kauemmin kuin kitti joka ei sisällä torjunta-aineita.Kun sauma on pursotettu, se pitää kaapia tasaiseksi saumauslastalla. Näin saumasta tulee sileä ja samalla tiivis. Saumauslastaa vedetään niin, että sauma painautuu samanaikaisesti kumpaankin laattaan, ja ylimääräinen kitti poistetaan. Poikittaissaumojen kohdalla ylimääräisen kitin voi poistaa myös saumauslastalla.

Monet silottavat sauman tässä vaiheessa saippuaveteen kostutetulla sormella.Ammattilainen ei kuitenkaan tee niin. Vesi on haitaksi saumalle, ennen kuin sauma on kuivunut. Nyt sauma on uusittu, ja kylpyhuonetta voi käyttää taas 12 tunnin kuluttua, tai sitten kun käytettävän silikonikitin käyttöohjeessa sanotaan.

Toimitus suosittelee: Älä poraa vesiputkeen

Olet osunut vesiputkeen ja vesi suihkuaa seinästä. Vahinko saattaa johtaa pahoihin kosteusvaurioihin ja aiheuttaa varmasti ison laskun, kun putkiasentaja korjaa putken.

Putkien paikat kannattaa varmistaa ENNEN poraamista. Kuulemme valitettavan usein ihmisistä, jotka ovat halunneet asentaa pesualtaan alle uuden kaapin, suihkukaappiin uuden hyllyn tai keittiöön uuden kaapin. Silloin se tapahtuu. Siitä huolimatta, että kaikki ovat olleet varmoja, etteivät vesiputket ole siinä kohdassa.

Siksi suosittelemme, että käytät rakennetunnistinta ennen kuin poraat seinään reiän. Rakennetunnistin havaitsee vanhat metalliputket ja näyttää tarkasti, missä ne ovat.

JUURI NYT: Saat 2 numeroa Tee Itse -lehteä ja kuusitoimisen yleistunnistimen vain 14,90 eurolla. Säästät 57,30 euroa!

Kyllä kiitos: Näyttäkää tarjous minulle NYT!

Täältä näet videon kuusitoimisen yleistunnistimen toiminnoista: