SILIKONINPOISTAJA

Vanhojen silikonisaumojen poistamiseen ei kannata käyttää silikoninpoistoainetta.

Silikoninpoistoaine liuottaa vanhan silikonin tehokkaasti irti seinästä, mutta jos ainetta jää seinään, se liuottaa irti myös uuden silikonin tai ainakin estää sitä tarttumasta kunnolla kiinni. Aine voi liuottaa myös silikonin takana olevaa vesieristettä. Vanhoista silikoninpaloista ei ole haittaa, jos ne ovat lujasti kiinni seinässä.

Jos kuitenkin käytät silikoninpoistoainetta, puhdista sauma lopuksi märällä, etikkahappoon kastetulla rätillä vähintään kahteen kertaan. Varmista pienellä koevedolla, että uusi silikoni tarttuu kiinni laattoihin, ennen kuin aloitat uusien saumojen tekemisen.

LUE LISÄÄ: Silikoni: Näin käytät saumaussilikonia

VINKKI: Säilytys

Saumasilikoni pitää säilyttää kuivassa ja lämpimässä paikassa. Avaamaton pakkaus säilyy kaksi vuotta. Avattu silikoni pysyy kunnossa vuoden, jos patruuna suljetaan tiiviisti. Patruunan kärki ruuvataan irti käytön jälkeen ja reikä peitetään muovikalvolla tai teipillä.

TÄRKEÄÄ! Maalaaminen

Silikonisaumoja EI VOI maalata siitä yksinkertaisesta syystä, että maali ei tartu silikonin pintaan. Lähes kaikilla tuotemerkeillä on eri harmaan ja valkoisen sävyisiä silikoneja. Jotkut valmistajat kuten Mapei tekevät myös räiskyvän värisiä saumasilikoneja.

NIKSI: Kunnossapito

Saumasilikonissa on orgaanisia ainesosia, jotka voivat homehtua. Jos sauma homehtuu, sauma on pakko vaihtaa uuteen. Hyvä ilmanvaihto ja pintojen kuivaaminen suihkun jälkeen pidentävät silikonin käyttöikää huomattavasti. Myös säännöllinen desinfiointi auttaa.