WC-istuin

Näytämme, miten vaihdat vessanpöntön uuteen tai asennat seinälle kiinnitettävän pöntön. Neuvomme myös, miten tarkistat, vuotaako pönttösi.

  Asenna seinä-wc

  Wc-pöntön vaihtaminen on helppoa. Jos olet vaihtamassa pönttöä, harkitse seinä-wc:tä. Se on helppo pitää puhtaana, sillä siinä on vähemmän erilaisia pintoja kuin perinteisessä lattiamallissa. Seinä-wc ei vie enempää tilaa kuin perinteinen wc-pönttö. Seinä-wc on kestävä, sillä sitä ei kiinnitetä seinään vaan lattialle pystytettävään telineeseen.

  Tarkista, vuotaako pönttö

  Voit kiinnittää palan vessapaperia pöntön reunaan veden pinnan yläpuolelle. Jos paperi kastuu, säiliö vuotaa. Jos paperi pysyy kuivana, pönttö on kunnossa.

  Tee näin, jos wc-pönttö vuotaa

  Vuotava wc-pönttö voi tulla kalliiksi. Vuoto voi johtua siitä, että toinen tai molemmat venttiilit ovat rikki. Wc-pöntön korjaamisessa on tärkeää muistaa sulkea sulkuventtiili ennen töiden aloittamista.

  LUE LISÄÄ: Wc-pönttö vuotaa - näin tukit vuodon

  Wc-pöntön asentaminen liimalla

  Vanhanaikaisen wc-pöntön voi liimata kiinni lattiaan. Lattiaan ei kannata porata reikiä, jotta vesieristys ja lattialämmitys pysyvät kunnossa. Pönttö pysyy paikallaan pelkällä liimalla. Lattian pitää olla kuiva ja rasvaton, jotta liima tarttuu kunnolla kiinni. Käytä pöntön asentamiseen hyvää asennusliimaa.

  LUE LISÄÄ: Näin asennat wc-pöntön

  Vaihda wc-pönttö ja säästä rahaa

  Jos sinulla on vanhanaikainen pönttö, joka vie joka huuhtelulla 8-9 litraa vettä, voit säästää vuodessa yli sata euroa vaihtamalla sen uuteen malliin, joka käyttää 3-4 litraa vettä. Se tarkoittaa, että uusi pönttö voi maksaa itsensä takaisin vuodessa!