Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

WC-istuin

Näytämme, miten vaihdat vessanpöntön uuteen tai asennat seinälle kiinnitettävän pöntön. Neuvomme myös, miten tarkistat, vuotaako pönttösi.

Asenna seinä-wc

Wc-pöntön vaihtaminen on helppoa. Jos olet vaihtamassa pönttöä, harkitse seinä-wc:tä. Se on helppo pitää puhtaana, sillä siinä on vähemmän erilaisia pintoja kuin perinteisessä lattiamallissa. Seinä-wc ei vie enempää tilaa kuin perinteinen wc-pönttö. Seinä-wc on kestävä, sillä sitä ei kiinnitetä seinään vaan lattialle pystytettävään telineeseen.

Tarkista, vuotaako pönttö

Voit kiinnittää palan vessapaperia pöntön reunaan veden pinnan yläpuolelle. Jos paperi kastuu, säiliö vuotaa. Jos paperi pysyy kuivana, pönttö on kunnossa.

Tee näin, jos wc-pönttö vuotaa

Vuotava wc-pönttö voi tulla kalliiksi. Vuoto voi johtua siitä, että toinen tai molemmat venttiilit ovat rikki. Wc-pöntön korjaamisessa on tärkeää muistaa sulkea sulkuventtiili ennen töiden aloittamista.

LUE LISÄÄ: Wc-pönttö vuotaa - näin tukit vuodon

Wc-pöntön asentaminen liimalla

Vanhanaikaisen wc-pöntön voi liimata kiinni lattiaan. Lattiaan ei kannata porata reikiä, jotta vesieristys ja lattialämmitys pysyvät kunnossa. Pönttö pysyy paikallaan pelkällä liimalla. Lattian pitää olla kuiva ja rasvaton, jotta liima tarttuu kunnolla kiinni. Käytä pöntön asentamiseen hyvää asennusliimaa.

LUE LISÄÄ: Näin asennat wc-pöntön

Vaihda wc-pönttö ja säästä rahaa

Jos sinulla on vanhanaikainen pönttö, joka vie joka huuhtelulla 8-9 litraa vettä, voit säästää vuodessa yli sata euroa vaihtamalla sen uuteen malliin, joka käyttää 3-4 litraa vettä. Se tarkoittaa, että uusi pönttö voi maksaa itsensä takaisin vuodessa!

Tilauksesi
Tilaus
Luo Profiili
Olet ostamassa seuraavan käyttöoikeuden:
Kokonaishinta: null euroa
Enemmän vähemmällä?
Saat käyttöösi 1000 rakennusohjetta ja digitaalisen sisällön hintaan vain 2,50 euroa
    • Käyttöoikeus yli 1000 digitaaliseen rakennusohjeeseen
    • Tilauksen voi lakkauttaa koska vain.
    • Tutustumistarjouksen jälkeen tilaus jatkuu kestotilauksena hintaan 9,95 euroa/kk.
Ensimmäinen kuukausi vain 2,50 euroa
Syötä etunimesi
Syötä sukunimesi
Tarkista sähköpostiosoite
Salasanassa pitää olla vähintään 6 merkkiä
Näytä
signup.credentials_form.terms_error
Takaisin
Kirjaudu sisään
Tarkista sähköpostiosoite
Salasana vaaditaan
Näytä
Takaisin