10 kylpyhuoneen piristäjää

Kylpyhuoneen remontoiminen on todella kova urakka. Onneksi vähemmälläkin pärjää. Kaupoissa on paljon laitteita ja tarvikkeita, jotka voi asentaa itse ja jotka saavat kylpyhuoneen tuntumaan uudelta.

Kylpyhuoneen ilmettä voi piristää monella eri tavalla. Kaupoissa on paljon erilaisia ratkaisuja, jotka ovat sekä tyylikkäitä että käytännöllisiä.

Kokosimme yhteen 10 erilaista piristysruisketta, joiden avulla voit päivittää kylpyhuoneesi luksusluokkaan. Voit esimerkiksi kuunnella suihkussa musiikkia, säädellä vesihanaa langattomasti tai hankkia peilin, jossa on valot.

Vivuton hana on luksusta

Vesi alkaa virrata heti, kun kädet viedään vivuttoman hanan infrapunatunnistimen alle. Tunnistin myös sulkee hanan automaattisesti, kun kädet vedetään pois. Hana säästää paljon vettä, ja se on helppo asentaa, sillä liiketunnistin toimii paristoilla. Veden lämpötilaa säädetään käte-västi pienestä tapista hanan sivulla.

  • Alkaen 150 euroa.

Vaihda vanhat loiste putket ledeihin

Sopiva valaistus on tärkeää myös kylpyhuoneessa. Vanhojen loisteputkien ja halogeeni spottien vaihtaminen led-valoihin on huomaamaton mutta tehokas tapa piristää kylpyhuoneen ilmettä. Ledit valaisevat miellyttävästi ja säästävät paljon sähköä. Ledien värilämpö tilan voi valita oman maun mukaan.

  • Alkaen 7 euroa.

Kiinnitä pönttö seinälle

Pöntön vaihtaminen perinteisestä seinämalliksi muuttaa kylpyhuonetta yllättävän paljon. Seinämalli näyttää hyvältä, ja sen puhdistaminen on perinteistä mallia helpompaa. Seinälle ripustettevan pöntön voi asentaa itse, eikä se vie yhtä paljon tilaa kuin lattiamalli. Vanhan pöntön irrottaminen ja uuden asentaminen on helppoa, jos vesiputkissa valmiit sulkuventtiilit.

  • Alkaen 400 euroa. Kannattimet kuuluvat hintaan.

Tukeva, levyn taakse piilotettava teline pitää pöntön lujasti kiinni seinässä.

Asenna teline ja säiliö. Säädä telineen jalat haluamaasi korkeuteen. Säädä seinäkannakkeet niin pitkiksi, että pöntöstä lähtevä viemäriputki sopii lattiassa olevaan viemäriin.

Kiinnitä pöntönkannattimet. Kun teline on tukevasti paikallaan, asenna sen eteen peitelevy. Kiinnitä pöntön-kannattimet telineeseen sen jälkeen.

Kiinnitä istuin kannattimiin. Tue pönttö suoraan ja paina se kuvassa 2 näkyvien putkien päälle. Asenna lopuksi rengas ja kansi.

Green drain pitää löyhkän viemärissä

Onko olemassa mitään ällöttävämpää kuin viemäristä nouseva löyhkä, joka leviää koko kylpy-huoneeseen ja tunkeutuu syvälle sieraimiin? Green Drain -hajulukko pitää lemun kurissa. Green Drain on vedetön kalvohajulukko, joka päästää veden va-lumaan viemäriin mutta pitää hajut ja radonin pois kylpyhuoneesta. Green Drain -hajulukko koostuu muovikuoresta ja tiivistyskalvosta, ja sen asentami-nen on helppoa.

Kaasujen lisäksi hajulukko pitää viemärissä myös veden, joten vesi ei voi tulvia kylpy huoneen lattialle hajulukon läpi. Lisäksi Green Drain varmis-taa, etteivät tuhoeläimet pääse kylpy huoneeseen viemäriä pitkin.

Kuivat kädet ja lämmin kylpyhuone

Käsipyyhekuivain on nerokas kylpyhuonekaluste, jonka asentaminen on suhteellisen helppoa. Käsipyyhekuivainten mallit, koko ja hinnat vaihtelevat. Käsipyyhekuivaimen voi yhdistää sekä vesikiertoiseen lämmitykseen että sähkölämmitykseen termostaatin avulla. Käsipyyhe kuivain ei riitä koko kylpyhuoneen lämmit-tämiseen, mutta se voi olla hyvä lisälämmönlähde esimerkiksi lattilämmityksen rinnalle.

  • Alkaen 80 euroa.

Vie musiikki mukaasi suihkuun

Kuunteletko sinäkin musiikkia, kun olet suihkussa? Philipsin ja Grohen yhteistyön ansiosta äänen voi tuoda nyt suihkuun asti Aquatunes Bluetooth-kaiuttimella. Bluetoothin kantama on noin kymmenen metriä, joten sen avulla voi kuunnella esimerkiksi puhelimeen tallennettua soittolistaa ilman pelkoa siitä, että puhelin kastuu.

Helppo ja halpa lattialämmitys

Lattialämmitysmatot pitävät jalat lämpiminä kylpy-huoneessa. Ohut lämmitysmatto asennetaan lattia-laattojen alle, ja maton teho valitaan sen mukaan, pitääkö maton lämmittää koko huone vai toimia lisälämmön-lähteenä esimerkiksi lämpöpatterin rinnalla.

Maton voi ajastaa lämmittämään vain tiettyinä kellonaikoina.

  • Noin 70 euroa/m²

Levitä matto auki. Avaa lattilämmitysmatto ja varmista, että se mahtuu huoneeseen. Leikkaa matot sopiviksi, mutta varo johtoja.

Peitä matot lattiatasoitteella. Levitä tasoite ohueksi kerrokseksi mattojen päälle. Kun tasoite on kuivunut, voit asentaa laatat. Matot voi asentaa myös suoraan vanhojen laattojen päälle.

Lämmin, valoisa ja tunteva peili

Peili, jossa on valot, liiketunnistin ja lämmitys, on varma luksus-kylpyhuoneen tuntomerkki. Peilin valo valaisee miellyttävästi, ja valo syttyy heti, kun joku liikkuu peilin edessä.

Lämmitetyt peilit toimivat samaan tapaan kuin auton tuulilasi. Peiliä ei tarvitse pyyhkiä kuivaksi suihkun jälkeen, sillä kosteus haihtuu sen pinnasta. Lämmitetty peili on kallis investointi, joten pääset halvemmalla, jos asennat lattialäm-mitysmaton vanhan peilisi taakse. Myös lämmitysmatto pitää peilin kirkkaana ja haihduttaa höyryn sen pinnasta.

  • Alkaen 450 euroa.

Lisää kapasiteettia usb-pistokkeilla

Jos aiot uusia talosi pistorasiat, vaihda vanhojen rasioiden tilalle USB-pisto rasiat, joita voi käyttää myös puhelimen lataamiseen. Muista, ettet saa vaihtaa rasioita itse, vaan työ kuuluu sähköasentajalle. Voit kuitenkin irrottaa rasioiden kannet valmiiksi sähköasentajaa varten.

Hiljaista uudella tuulettimella

Oletko kyllästynyt kylpyhuoneen meluavaan tuulettimeen? Vanhan tuulettimen ääni voi kohota 40 desibeliin ja jopa sen yli. Voit tehdä itsellesi ja korvillesi palveluksen vaihtamalla vanhan mölytoosan upouuteen ja äänettömään Pax-kanavatuulettimeen.

Sen melutaso jää alimmillaan 20 desibeliin. Älypuhelimen ja sovelluksen avulla tuulettimen voi säätää toimimaan vain tiettyinä vuorokauden-aikoina, pyörimään matalilla kierroksilla, koko ajan, ilmankosteuden mukaan tai kun huoneeseen sytytetään valot. Helppoa, fiksua ja lähes äänetöntä!!

    Muut lukevat juuri nyt …

    Lisää samasta aiheesta Kylpyhuone