Rakennusohjeet
Helppo
Vaikea
Seinä-wc

Seinään kiinnitettävä wc-pönttö on yksi näkyvimmistä uudistuksista, jonka kylpyhuoneremontissa voi tehdä. Seinä-wc:n asentaminen ei ole kovin vaikeaa. Työhön tarvitaan paljon erilaisia osia, putkia ja kiskoja, mutta osat on yllättävän helppo liittää yhteen.

Moni luulee, että seinä-wc kiinnitetään kylpyhuoneen seinään, mutta se ei pidä paikkaansa. Tosiasiassa pönttö kiinnitetään telineeseen, joka pystytetään lattialle ja kätketään lisäseinän sisään. Teline ja vesisäiliö jäävät piiloon pöntön taakse.

Näin asennat seinä wc:n

Klikkaa lukuja ja katso, miten asennat seinä-wc:n.

Kolme hyvää syytä hankkia seinä-wc:

  1. Seinä-wc helpottaa puhdistamista: Seinälle kiinnitettävän pöntön paras puoli on, että sen puhdistaminen on todella kätevää perinteiseen jalkamalliin verrattuna. Seinä-wc:n alta on helppo imuroida, harjata ja luututa, eikä siinä ole vaikeasti puhdistettavaa jalkaa.Seinä- wc tekee vessasta tai kylpyhuoneesta aiempaa hygieenisemman tilan.

  2. Seinä-wc ei vie enempää tilaa: Moni luulee, että seinään kiinnitettävä pönttö, teline ja sen ympärille rakennettava seinä vievät enemmän tilaa kuin perinteinen lattialle asennettava malli. Se ei pidä paikkaansa. Seinä-wc vie yhtä paljon tilaa kuin perinteinen malli.

  3. Seinä-wc:n asentaminen on helppoa: Seinä-wc:n asentaminen on monimutkaista tavalliseen jalkamalliin verrattuna. Se ei kuitenkaan ole kohtuuttoman vaikeaa, kuten tässä jutussa näytetään. Eri valmistajien pöntöissä on eroja, mutta periaatteessa kaikki mallit asennetaan kutakuinkin samalla tavalla.

Lataa tee se itse -ohjeet ja katso, miten asennat seinä-wc:n

Voit ladata tältä sivulta tee se itse -ohjeet, joissa näytetään, miten kiinnität seinä-wc:n telineeseen. Näet, miten:

  • kiinnität metallitelineen, johon pönttö kiinnitetään
  • peität telineen kipsilevyillä
  • kiinnität istuimen telineeseen

HUOM! Tämä juttu on osa kylpyhuoneteemaa. Voit ladata täältä koko kylpyhuoneteeman.