Rakennusohjeet
Helppo
Vaikea

Kylpyhuoneen laatoittamiseen ei välttämättä tarvita ammattilaista. Voit laatoittaa suihkun lattian itse, jos teet esivalmistelut huolella ja käytät yksinkertaisia, toimivia ratkaisuja. Näillä ohjeilla opit tekemään lattian, jossa vesi valuu oikeaan suuntaan ja laatat jakautuvat parhaalla mahdollisella tavalla.

Tässä jutussa lattian laatoittamista helpotetaan neljällä eri tavalla. Esivalmistelut vievät jonkin verran aikaa, mutta vaivannäkö kannattaa. Lattia valmistuu nopeasti ja lopputuloksesta tulee tyylikäs, kun maltat suunnitella kaiken tarkasti.

Lataa koko artikkeli ja katso, miten kylpyhuoneeseen ladotaan upea laattalattia!

4 VARMAA VALINTAA
Kylpyhuoneen laatat 1. Koko suihkunurkkauksen levyinen kouru helpottaa lattian valamista, kun kaatoa tarvitaan vain yhteen suuntaan.
Kylpyhuoneen laatat2. Liimaa korkomerkkejä eri puolille lattiaa. Oikeaan korkoon asetetut korokkeet helpottavat kaatojen valamista.
Kylpyhuoneen laatat3. Suihkunurkan ja muun lattian väliin tehtävä notko estää veden valumisen suihkun ulkopuolelle. Laatat on helppo asentaa vinoon, ja notko pitää veden suihkun puolella. Jos suihku erotetaan muusta huoneesta harjanteella, vesi valuu helposti reunan yli.
Kylpyhuoneen laatat4. Tee koelaatoitus jotta näet, miten laatat sijoittuvat kylpyhuoneen nurkkiin.