Rakennusohjeet
Helppo
Vaikea

Suihkutila näyttää tyylikkäältä ja kauniilta, kun sen eteen on asennettu vapaasti seisova lasiseinäke. Seinäkkeen voi asentaa itse, ja nyt ammattilainen näyttää varmoin ottein, miten työ tehdään. Tärkeintä on työskennellä huolellisesti ja välttää virheellisiä mittoja, liian pieniä kiskoja ja rasvaisia pintoja.

Lasiseinäkkeestä tulee auttamatta vääränkokoinen, jos et ota huomioon seinän vinouksia. Kun tilaat karkaistun, mittaan leikatun turvalasin ja vastaanottamasi suorakaiteen muotoinen lasilevy ei mahdukaan paikalleen, syynä voi olla se, että olet ottanut mitat lattiatasosta. Levyn leveys on mitoitettava sen kohdan mukaan, missä seinä työntyy pisimmälle sisäänpäin, sillä jos seinäpinta kallistuu sisäänpäin, lasilevy ei välttämättä sovi paikalleen.

Kiskot ovat liian pienet, jos et ota huomioon sekä lattian että seinän vinouksia. Vaikka lasilevy ei yltäisi aivan kulmaan saakka, on kiskojen oltava niin pitkät, että ne yltävät. Lisäksi niiden tulee olla niin syviä, että seinän ja lattian vinouksista huolimatta ne työntyvät vähintään 6 mm lasireunan yli joka puolelta.

Rasvaiset pinnat ovat aina riskitekijä. Jos laatat tai kiskot ovat vähänkin rasvaisia, ne eivät kiinnity kunnolla. Pyyhi siis kaikki liimapinnat spriillä.

Lue lisää: KÄTEVÄT rakennuslevyt kylppäriin