Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Kaakelien maalaaminen

Tallenna artikkeli Sinun pitää kirjautua sisään, jotta voit tallentaa artikkeleita

Kylpyhuoneen vanhat kaakelit voi maalata, mutta siihen ei voi käyttää mitä tahansa maalia.

Siihen tarkoitukseen sopii parhaiten laattamaali. Se on suunniteltu kestämään suuria vesimääriä. Laattamaalia ei välttämättä ole aina saatavilla, mutta maalia kannattaa kysyä laattaliikkeistä ja hyvin varustetuista maalikaupoista. Maalaamiseen tarvitaan sekä kaksiosaista tartuntapohjamaalia että kaksiosaista maalia.

Kaksiosainen maali tarkoittaa, että maaliin on lisättävä kovetinainetta. Ammattilainen näyttää nyt, miten punaruskeat kaakelit maalataan valkoisiksi. Aluksi kaakelit puhdistetaan puhdistusaineella ja vedellä sekä kalkinpoistoaineella, jos kaakeleille on jäänyt kalkkia. Puhdistuksen lopuksi kaakelit on aina huuhdeltava puhtaalla vedellä, ja kaakeleiden annetaan kuivua ennen tartuntapohjamaalin levittämistä. Tähän pohjamaaliin lisätään noin kymmenen prosenttia kovetinainetta.

Mitta merkitään sekoitustikkuun.Maali sekoitetaan kunnolla ja perusteellisesti, ja maaliin lisätään hieman valmistajan suosittelemaa ohennetta. Maali levitetään telalla. Tässä käytetään hienoa lyhytkarvaista telaa, esimerkiksi mohairtelaa.Telaan otetaan runsaasti maalia, jota levitetään kaakeleille ohut kerros. Maalia levitetään kumpaankin suuntaan, ettei pintaan varmasti jää maalaamattomia kohtia. Kun pohjamaali on kuivunut, kaakelit hiotaan kevyesti hyvin hienorakeisella hiomapaperilla, jonka karkeus on esimerkiksi 240.

Sen jälkeen pöly pyyhitään laatoista kostealla rievulla.Kaksiosainen maali myydään kahdessa purkissa. Toisessa on itse maali ja toisessa kovetin. Purkkien koko vastaa oikeaa sekoitussuhdetta, ja kun ne sekoitetaan, maali on valmista käytettäväksi. Kun maali on sekoitettu, se pitää käyttää kahden tunnin kuluessa. Muuten maali kuivuu purkkiin.Tällä välin koko kylpyhuone on maalattu tartuntapohjamaalilla, ja nyt kaakeliseinille voi maalata siistin ja pysyvän maalikerroksen.

Myös saumat on puhdistettava huolellisesti ennen pohjamaalin levittämistä. Kaksiosaista maalia käytettäessä on käytettävä hengityssuojaa ja huolehdittava tuuletuksesta. Aluksi peitetään saumat huolellisesti. Sitten maalataan kaakelit – jälleen lyhytkarvaisella mohairtelalla. Maali levitetään sekä pitkittäin ja poikittain, niin että sitä tulee varmasti joka paikkaan.

Maalin kuivumiseen ja kovettumiseen voi mennä hyvinkin kaksi päivää. Sitten suihkua voi taas käyttää. Maalipinta kestää pitkään, ja nyt kylpyhuone on paljon helpompi pitää puhtaana – varsinkin saumoista.

LUE LISÄÄ: Älä maalaa laattoja vaan tee näin

Luo Profiili

purchase.course_name_message

Luo Profiili
Syötä etunimesi
Syötä sukunimesi
Tarkista sähköpostiosoite
Salasanassa pitää olla vähintään 6 merkkiä
Näytä
signup.credentials_form.terms_error
Kirjaudu sisään
Tarkista sähköpostiosoite
Salasana vaaditaan
Näytä
Takaisin