Aluksi pvc-muovi puhdistetaan talousspriillä, niin että siitä lähtevät kaikki saippuanjäänteet, rasva ja lika. Varsinkin hanojen ympäriltä muovi on puhdistettava perusteellisesti. Vesijohtojen ympärille tehdään kaulus synteettisestä kumista valmistetusta tiivistenauhasta. Rullasta leikataan noin 10 senttimetrin kappale, ja kun se taitetaan yhteen pari kertaa, siitä tulee pieni neliö.Taiteltu kulma leikataan irti katkoteräveitsellä, jolloin jäljelle jää reiällinen tiivistelappu vesijohtoa varten. Kulman voi leikata myös laattapihdeillä.
Ennen tiivistenauhan suojakalvon irrottamista tarkistetaan, että lappu sopii vesijohtoon. Nauha tarttuu lujasti kiinni, joten sitä on lähes mahdotonta irrottaa, ja siksi laskoksia on hyvin vaikea suoristaa. Aluksi suojakalvo poistetaan toiselta puolelta, ja tiivistenauha liimataan kiinni seinään. Vasta kun se on tukevasti kiinni, suojakalvo poistetaan toiselta puolelta.Lappu kiinnitetään samalla tavoin toisen vesijohdon ympärille. On tärkeää painaa tiivistenauha huolellisesti kiinni seinään, niin että se melkein sulaa kiinni alustaan.
Tässä voi käyttää vaikkapa muurauskauhaa. Tiivistenauha tulee kaikkiin liitoksiin sekä kaikkia reunoja ja nurkkia vasten. Siksi on syytä mitata, kuinka isoja kaistaleita tiivistenauhasta leikataan. Kun nauha on kiinnitettävä nurkkaan, kuten tässä, suojakalvo kannattaa ottaa pois vain toiselta puolelta ja vain noin 50 senttimetriltä kerrallaan. Näin varmistetaan, että nauha tulee haluttuun paikkaan. Tiivistenauha tulee lattiaan asti, ja lattiakaivon ympärille se tulee tällä tavalla viemäriaukon päällä olevan kehikon yli. Näin liitoskohdasta tulee täysin tiivis.Kun toinen puoli on kohdallaan, toisen voi kiinnittää samalla tavalla. Kun seinän joka kulmassa on tiivistenauhat, nauha kiinnitetään samalla tavoin seinän ja lattian väliin.
Varsinkin suihkunurkan lattiakaivon ympärillä on huolehdittava siitä, että kaikki liitokset on tiivistetty.Jotta rakenteista tulee täysin vesitiiviit, seinälle on siveltävä seuraavaksi tiivistysmassasta suojakalvo. Voimassa olevista rakennusohjeista selviää, kuinka suurelle alueelle sitä on levitettävä.Tiivistysmassa on kaksikomponenttista ainetta, joka koostuu sideaineesta ja siihen sekoitettavasta sementistä. Sekoitussuhdetta ei saa muuttaa.
LUE LISÄÄ: Mihin märkätilatasoitetta tarvitaan?
Kun sankoa pidetään tiukasti jalkojen välissä, se ei liikahda, kun massaa sekoitetaan. Kuten aina, työkalut on pestävä heti käytön jälkeen.Tiivistysmassan käsittely voi olla sotkuista työtä, joten siinä kannattaa käyttää vanhoja työvaatteita ja kumikäsineitä.Massa levitetään hammaslastalla samalla tavoin kuin seinää rapattaessa. Kun massa on levitetty koko pinnalle, se pitää kammata. Siihen käytetään 4-millistä hammaslastaa. Kampaamisen ansiosta tiivistemassaa tulee tasaisen paksu kerros koko seinälle.
Jotta pinnasta tulee sileä, kun siihen kiinnitetään myöhemmin kaakelit, hammaslastalla kammattu pinta silotetaan lastan tasaisella puolella. Kun käytetään 4-millistä hammaslastaa, silotetun kerroksen paksuudeksi tulee 1 mm – mikä vastaa kosteussulun paksuudelle asetettuja vaatimuksia. Putkien ja vesijohtojen ympärillä silottamiseen saattaa tarvita muurauskauhaa. Muut seinät käsitellään samalla tavoin, niin että kaikkialle märkätiloihin sivellään suojakalvo. Massa kuivuu vuorokauden kuluessa, minkä jälkeen seinät voi kaakeloida.
LUE LISÄÄ: [Kostean tilan maali: Näin käytät kostean tilan maalia](https://teeitse.com/materiaalit/maalit/kostean-tilan-maali-nain-kaytat-kostean-tilan-maalia