Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Näin pääset eroon kylmäsilloista

Tulosta Tallenna artikkeli Sinun pitää kirjautua sisään, jotta voit tallentaa artikkeleita

Kylmäsillat aiheuttavat vetoa, lisäävät lämmityskuluja, keräävät kosteutta ja voivat aiheuttaa homeen kasvua. Katso tästä, miten löydät ja korjaat kylmäsillat.

Kylmäsilta eristäminen: Kylmäsilta voi syntyä huonosti eristettyyn paikkaan.

Mikä on kylmäsilta?

Kylmäsilta on rakenteen osa, josta lämpö karkaa ulos ja kylmä pääsee sisään. Kylmäsilta johtuu yleensä eristeiden puutteesta tai huonoudesta tai siitä, että kiinteä rakenne ulottuu ulkoseinästä sisälle asti. Kylmäsilta voi näkyä seinän tai katon sisäpuolella mustina tahroina. Kosteus tiivistyy kylmäsillan kohdalle, ja pöly tarttuu kiinni kosteuteen.

Miten kylmäsillan voi huomata?

Kylmäsillan kohdalla tuntuu usein vetoa. Jos epäilet, että seinässä on kylmäsilta, voit tarkistaa asian infrapunalämpömittarilla, joka mittaa seinän pintalämpötilan. Vertaa kylmältä tuntuvaa kohtaa muuhun rakenteeseen.

Infrapunalämpömittari voi auttaa pienentämään lämmityskuluja ja säästämään rahaa. Sen lisäksi se voi paljastaa isot lämpötilaerot, jotka voivat aiheuttaa hometta.

Lue lisää: Infrapunalämpömittari - mittaa lämpötilat kaikilta pinnoilta

Miten kylmäsilta syntyy?

Kylmäsiltoja on yleensä välipohjien kohdalla. Katto- tai lattiapalkit saattavat yltää ulkoseinään asti, tai puurakenteiden välissä on liian vähän eristeitä. Myös puuttuvat tai pilalle menneet eristeet aiheuttavat kylmäsiltoja.

Kylmäsillat katossa ja lattiassa

Myös katossa tai lattiassa voi olla kylmäsiltoja, jos eristeitä on liian vähän. Silloin kylmät puurakenteet kuljettavat pakkasta huoneisiin. Kylmäsillat ovat tyypillisiä kattoikkunoiden ja ulokkeiden kohdalla.

Miten kylmäsillat korjataan?

Kylmäsillan korjaaminen voi olla vaikeaa, jos kylmäsilta johtuu virheellisestä rakenteesta. Jos koko rakennetta ei haluta tehdä uusiksi, lisäeristäminen on yleensä ainoa vaihtoehto.

Puuttuvista eristeistä johtuvien kylmäsiltojen korjaaminen on helpompaa. Painuneet tai pilalle menneet eristeet pitää vaihtaa uusiin.

Kylmäsillan eristäminen sisäpuolelta

Kylmäsillan voi korjata lisäämättä eristettä rakenteen sisäpuolelle. Muista lisätä rakenteeseen höyrynsulku, ellei sitä ole, jotta kosteus ei ala kertyä rakenteen sisälle. Voit ehkäistä veden tiivistymistä käyttämällä diffuusioavoimia materiaaleja.

Lue lisää: Eristä helposti ilman höyrynsulkua

Tilauksesi
Tilaus
Luo Profiili
Olet ostamassa seuraavan käyttöoikeuden:
Artikkeli: Näin pääset eroon kylmäsilloista
Kokonaishinta: null euroa
Enemmän vähemmällä?
Saat käyttöösi 1000 rakennusohjetta ja digitaalisen sisällön hintaan vain 2,50 euroa
    • Käyttöoikeus yli 1000 digitaaliseen rakennusohjeeseen
    • Tilauksen voi lakkauttaa koska vain.
    • Tutustumistarjouksen jälkeen tilaus jatkuu kestotilauksena hintaan 9,95 euroa/kk.
Ensimmäinen kuukausi vain 2,50 euroa
Syötä etunimesi
Syötä sukunimesi
Tarkista sähköpostiosoite
Salasanassa pitää olla vähintään 6 merkkiä
Näytä
signup.credentials_form.terms_error
Takaisin
Kirjaudu sisään
Tarkista sähköpostiosoite
Salasana vaaditaan
Näytä
Takaisin