Lattian eristys

Lattian lisäeristys pienentää talon lämmityskuluja etenkin rossipohjaisissa taloissa ja taloissa, joissa on kylmä kellari. Lattian eristys lopettaa jalkojen palelemisen ja parantaa sisäilman laatua.

Lattian eristäminen

Kunnollinen lattian eristäminen säästää vuosittain paljon rahaa. Lattian eristäminen myös parantaa sisäilman laatua ja saa lattiat tuntumaan lämpimämmiltä.

Viileä lattia johtaa siihen, että lämpöpattereita väännetään isommalle, mikä lisää energiankulutusta. Lattian lisäeristäminen antaa sekä lämpöä että selvää rahaa. Usein ainoa ratkaisu on purkaa lattia, ellei lattiaa voi lisäeristää alapuolelta.

Höyrynsulku lattian eristyksessä

Höyrynsulun asentaminen on tärkeä osa lattian eristystä. Höyrynsulku pitää kosteuden pois lattian rakenteista ja ehkäisee homeen kasvua. Höyrynsulku pitää asentaa eristeiden lämpimälle puolelle, jotta höyrynsulku toimii oikein.

Erilaiset lattian eristemateriaalit

Lattian voi eristää useilla eri materiaaleilla kuten levyvillalla, puhallusvillalla, styroksilla tai polyuretaanilevyillä. Lattia on helppo eristää itse, mutta puhallusvilla kannattaa joskus tilata valmiiksi asennettuna.

Paljonko lattian eristys maksaa?

Lattian eristyksen hinta riippuu monista tekijöistä kuten eristemateriaalista, eristekerroksen paksuudesta ja siitä, kuinka ison osan työstä voit tehdä itse. Voit kysyä apua energianeuvojalta, jotta saat hyvän käsityksen siitä, millainen eristys sopii taloon parhaiten.