Rakennusohjeet
Helppo
Vaikea

Säästä rahaa lisäeristämällä talosi selluvillalla

Voit pienentää lämmityslaskuasi huomattavasti lisäeristämällä talosi yläpohjan. Helpoin ja halvin ratkaisu on selluvilla. Artikkelissa “Selluvilla - varma valinta” kerrotaan, mitä pitää tehdä ja harkita sekä se, mitä selluvilla oikeastaan on.

LUE LISÄÄ: Ilmansulkupaperi: Tuulensuojalevy lisää eristystehoa 10 %

Selluvilla ei pala mutta pitää tuholaiset loitolla

Paperisilppu on vanha keksintö 1800-luvun lopulta. Silloin taloja alettiin eristää revityillä sanomalehdillä. Materiaalia on kehitetty paremmaksi, ja sen sekaan on lisätty erilaisia mineraaleja ja kemikaaleja, jotka muun muassa estävät palamisen.

Jos selluvillaa yritetään sytyttää tuleen, se muuttuu märäksi. Se pitää loitolla myös kutsumattomat nelijalkaiset vieraat kuten hiiret ja rotat, jotka eivät kestä selluvillaan lisättyä booria.

Selluvilla ja höyrynsulku

Selluvillan erityisominaisuus on, että se imee ja siirtää kosteutta talon ulkopuolelle. Esimerkiksi mineraalivillan käytössä pitää varmistaa, että katossa on tiivis höyrynsulku. Selluvilla pystyy siirtämään kosteutta ja tuulettamaan sen ulos.

LUE LISÂÂ: Höyrynsulun perusteet.

Näin eristät selluvillalla

Selluvillalla eristämiseen tarvitaan oikeaa tekniikkaa. Välikatolle pitää rakentaa kulkusilta, jonka päältä selluvilla puhalletaan. Suosittelemme, että rakennat uuden kulkusillan vanhan päälle, sillä vanha kulkusilta voi olla tarpeellinen kattorakenteiden jäykistämisen kannalta.

Selluvilla pitää puhaltaa katolle oikein. VIlla ei saa tukkia tuuletusrakoja, sillä selluvillan yläpinnan pitää tuulettua.

Lue artikkelista, mitä selluvillalla eristäminen vaatii.

KATSO MYÖS: Eristys

TOIMITUS SUOSITTELEE: Tarkista eristeesi hyvän sään aikana!

Oletko varma, että talosi on kunnolla eristetty? Vuotava talo voi aiheuttaa ison lämmityslaskun lisäksi suurta vahinkoa.

Huonosti eristetty talo voi aiheuttaa suuria kosteus- ja homeongelmia. Huonosti tehdystä lisäeristyksestä on valitettavasti paljon karmivia esimerkkejä. Lisäeristys voi aiheuttaa kosteusvahinkoja, joiden korjaaminen tulee kalliiksi. Pahimmassa tapauksessa rakenteissa alkaa kasvaa mikrobeja, jotka ovat haitaksi sinun ja perheesi terveydelle.

Tarkista eristeet tarkastuskameralla

Eristeet ovat yleensä hankalasti tutkittavissa paikoissa kuten katossa, seinissä tai lattiassa. Sen vuoksi suosittelemme, että tarkistat eristeiden kunnon tarkastuskameralla. Näet paljaalla silmällä, onko eristeissä kosteutta tai sienikasvustoa. Voit tarkistaa myös, että eristeet on asennettu oikein ja niiden päällä on tuulelta suojaava levy, pahvi tai eriste.

Saat juuri nyt tarkastuskameran ja kaksi numeroa Tee Itse -lehteä.

Kyllä, kiitos: <a href=\\"https://tilaus.teeitse.com/campaign/2-numeroa-tee-itse-lehtea-tech-pro-tarkastuskamera/?media=RedLink\\\">Näyttäkää minulle uusi Tech-Pro-tarkastuskamera!

VIDEO: Tästä näet, miten tarkastuskameraa käytetään: