Parhaat vinkit tukkoon menneen wc-pöntön avaamiseen

Katso tästä, mitä tehdä, kun wc on tukossa. Onko hyvä idea kaataa pönttöön kiehuvaa vettä ja mitä tehdä, jos sinulla ei ole karhupumppua.

Karhupumppu on usein tehokkain ratkaisu

Jos vessanpönttö on tukossa, paras ratkaisu on usein karhupumppu tai viemärinpuhdistuspumppu, jonka näet alempana olevalla videolla.

Laita kumihanskat käteen ja aseta karhupumppu tiiviisti pönttöön.

Muutaman pumppauksen avulla luodaan paine, joka yleensä riittää irrottamaan tukoksen

Astianpesuaine ja kuuma vesi

Jos sinulla ei ole karhupumppua tai tukos on vaativa, kokeile kaataa pönttöön desilitra pesuainetta ja sen jälkeen ämpärillinen kuumaa vettä.

Odota 20 minuuttia, niin vedenpinnan pitäisi laskea nopeammin, jos tukos on alkanut irrota.

Voit joutua kaatamaan ämpärillisen kuumaa vettä altaaseen useita kertoja, kunnes tukos on kokonaan poistettu.

Ruokasooda on yleinen kotikonsti tukkeutuneen viemärin avaamiseen, mutta pöntön kohdalla on parempi käyttää tavallista tiskiainetta.

Kiehuva vesi vai vessapaperi

Jos tukoksen syynä on iso möhkäle vessapaperia, kokeile kiehuvaa vettä ja kaada se nopeasti pönttöön. Kuuma vesi liuottaa paperia, ja yhdessä veden paineen kanssa se voi riittää irrottamaan tukoksen.

Kädet käyttöön

Se ei ole kaikkein houkuttelevin ratkaisu, mutta jos mikään muu ei auta ja tukos on käden ulottuvilla, omien käsien käyttö voi olla tehokasta.

Älä unohda kumihanskoja tai muovipussia.

Estä wc:n tukkeutuminen uudelleen

Muista huuhtoa putket säännöllisesti.

Kun vessassa käydään usein (esimerkiksi suurperheessä tai työpaikalla), ulosteet jäävät helposti putkiin. Siksi on tärkeää käyttää isoa huuhtelua pitkän WC-käynnin jälkeen tai jopa huuhtoa kesken kaiken, jotta putket eivät mene tukkoon.

Soita ammattilaiselle

Jos mikään ei auta ja wc on edelleen tukossa, tarvitset putkimiestä. Ammattilaisett voivat myös auttaa sinua löytämään ongelman, jos pönttö tukkeutuu usein. Esimerkiksi viemärin puhdistus voi olla tarpeen.

Tee näin

Alla olevalla videolla näet, miten tukkeutunut vessa korjataan.

Video

    Muut lukevat juuri nyt …