Helppo
Vaikea
Pöntön vuotamisesta voi varmistua vessapaperin palasella. Aseta paperi kauluksen alle ja katso, mitä tapahtuu. Jos paperi kastuu, pöntöstä tihkuuvettä.

Pöntön vuotamisesta voi varmistua vessapaperin palasella. Aseta paperi kauluksen alle ja katso, mitä tapahtuu. Jos paperi kastuu, pöntöstä tihkuuvettä.

Tihkumalla vuotava wc-pönttö ei ehkä tunnu maailman suurimmalta ongelmalta. Jos vuoto on niin pieni, ettei veden valumista näe tai kuule, ei kai vettäkään voi mennä hukkaan kovin paljon?

Valitettavasti voi. Kuvittele, miltä tuntuisi vetää pöntöstä alas 10 euron seteli joka viikko. Sen verran tihkuva pönttö nimittäin maksaa. Noin 500 euroa vuodessa.

Lasku on sitäkin isompi, jos veden pinnalla näkyy selvää aaltoliikettä. Siinä tapauksessa vuoto voi maksaa jopa 2000 euroa vuodessa, eli noin viisi euroa joka päivä. Aloita siitä, että tarkistat pöntön kunnon. Paina pala vessapaperia kiinni pöntön takareunaan. Jos paperi kastuu, käytä puoli tuntia vuodon korjaamiseen.

Lataa koko juttu ja katso, miten voit korjata pöntön. Se ei ole kovin vaikeaa, kun teet työt tämän jutun ohjeiden mukaan. Voit laskea työllesi vähintään tuhannen euron tuntipalkan.

TOIMITUS SUOSITTELEE: Varo lattialämmitystä!

Uuden wc-pöntön voi joko liimata tai ruuvata kiinni lattiaan. Jos päätät ruuvata pöntön kiinni, lattialämmityksen sijainti pitää tietää tarkasti, jotta ruuvit eivät osu lattialämmitykseen. Pahimmassa tapauksessa sähköinen lattialämmitys menee oikosulkuun ja vesikiertoinen lattialämmitys aiheuttaa vesivahingon.

Infrapunalämpömittari paljastaa!

Voit selvittää lattilämmitysputken tai -johdon sijainnin tarkasti infrapunalämpömittarilla. Suuntaa lasersäde lattiaan ja katso, missä lämpö kulkee. Lattialämmitysputki on lattian lämpimimmissä kohdissa.

Juuri nyt saat infrapunalämpömittarin ja 2 numeroa Tee Itse -lehteä vain 9,90 eurolla. Säästät 75,80 euroa.

Kyllä, kiitos: Kertokaa lisää infrapunalämpömittarista ja tarjouksesta

Täältä näet videon siitä, miten infrapunalämpömittari toimii: