Rakennusohjeet
Helppo
Vaikea

Laatat laattojen päälle - voit tehdä sen yhdessä viikonlopussa!

Vanhojen laattojen purkaminen vasaralla ja meisselillä sekä vahinkojen paikkaaminen tasoitteella ja uusien laattojen asentaminen on monelle liian kova haaste. Se tarkoittaa, että vanhat laatat saavat olla paikallaan vuosikausia senkin jälkeen, kun ne ovat muuttuneet toivottoman vanhanaikaisiksi.

Jos tilanne tuntuu tutulta, pidät varmasti tästä menetelmästä. Vanhoja laattoja ei tarvitse purkaa ennen uusien asentamista, vaan uudet laatat voi asentaa suoraan vanhojen laattojen päälle. Et joudu tekemään kovinta työtä, mutta saat kylpyhuoneeseesi hienot uudet laatat.

Lue lisää: Näin asennat laatat täydellisesti

Varmista ensin tämä asia

Uudet laatat voi asentaa vanhojen päälle vain siinä tapauksessa, että vanhat laatat ovat kunnolla kiinni seinässä.

Voit tarkistaa asian koputtamalla laattoja kevyesti esimerkiksi vasaran varrella. Jos ääni kuulostaa ontolta, laatta on irti ja se pitää poistaa ennen uuden laatan asentamista. Jos olet onnekas, seinissä on vain muutama irtonainen laatta. Poista ne, täytä kolot kipsilaastilla ja anna muiden laattojen jäädä paikalleen. Sen jälkeen olet valmis uudistamaan huoneen nykyaikaisilla laatoilla, jotka peittävät alleen vanhat ja kuluneet laatat.

Lataa täydelliset ohjeet: Laatat laattojen päälle

Artikkelissa Uudet laatat pintaan näytetään vaihe vaiheelta, miten valmistelet seinän, mitä teet irtonaisille laatoille, miten asennat uudet laatat vanhojen päälle ja miten viimeistelet projektin saumaamalla. Ohjeillamme teet valmista jälkeä yhdessä viikonlopussa. Saat myös listan työssä tarvittavista materiaaleista ja erikoistyökaluista.