Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Sisäkatto

Neuvoja ja ohjeita sisäkaton rakentamiseen sekä ideoita vanhan katon remontoimiseen.

Uusi sisäkatto – millainen kannattaa valita?

Uuden sisäkaton materiaalin voi valita monella perusteella. Oma maku ja trendit vaikuttavat valintaan eniten. Toisaalta myös käytännöllisyys, akustiikka ja hinta vaikuttavat katon valintaan.

Katon remontoiminen

Uutta kattoa ei tarvitse aina rakentaa alusta asti, sillä joskus perusteellinen remontti tekee katosta uuden veroisen. Uusi katto voi olla paneelikatto, joka maalataan valkoiseksi tai rapattu katto, jonka reiät paikataan. Jokainen voi tehdä itse pieniä sisäkattoremontteja. Pieniin remontteihin tarvitaan vain hieman aikaa ja Tee Itsen vaihe vaiheelta etenevät ohjeet.

Voit lukea esimerkiksi, miten maalaat paneelikaton: Paneelikaton maalaaminen ja miten korjaat rapattuun kattoon tulleen reiän: Näin helposti korjaat rapattuun kattoon tulleen reiän

Uusi puukatto

Jos purat vanhan puukaton, tarkista, onko sen takana kunnon höyrynsulku.
Rapatun katon päälle pitää rakentaa kunnon koolaus ennen kattopaneelien asentamista. Sen jälkeen kaikki sujuu helposti.

Täältä löydät kaikki ohjeet, jotka koskevat puukattoja.

Uusi kipsilevykatto

Kipsilevykatto muistuttaa hieman rapattua sisäkattoa. Kipsilevyjen pinta on kestävä, toisin kuin perinteinen rappaus, joka halkeilee ja murenee. Kipsilevyjen saumat eivät jää näkyviin, kun ne tasoitetaan oikein. Kipsilevyt voi asentaa vanhan puukaton päälle, jos paneelit ovat lujasti kiinni kattopalkeissa. Ellei niin ole, vanha puukatto pitää purkaa ennen kipsilevyjen asentamista.

LUE LISÄÄ: Kipsilevykaton rakentaminen

Muut kattotyypit

Paneelit ja kipsilevyt ovat suosituimpia sisäkaton materiaaleja, mutta markkinoilla on myös muita vaihtoehtoja. Esimerkiksi Troldtekt-kuitubetonilevyt vaimentavat melua, minkä takia niiden käyttö on levinnyt tehdashalleista tavallisiin koteihin.

Luo Profiili

purchase.course_name_message

Luo Profiili
Syötä etunimesi
Syötä sukunimesi
Tarkista sähköpostiosoite
Salasanassa pitää olla vähintään 6 merkkiä
Näytä
signup.credentials_form.terms_error
Kirjaudu sisään
Tarkista sähköpostiosoite
Salasana vaaditaan
Näytä
Takaisin