Sisäkatto

Neuvoja ja ohjeita sisäkaton rakentamiseen sekä ideoita vanhan katon remontoimiseen.

  Uusi sisäkatto – millainen kannattaa valita?

  Uuden sisäkaton materiaalin voi valita monella perusteella. Oma maku ja trendit vaikuttavat valintaan eniten. Toisaalta myös käytännöllisyys, akustiikka ja hinta vaikuttavat katon valintaan.

  Katon remontoiminen

  Uutta kattoa ei tarvitse aina rakentaa alusta asti, sillä joskus perusteellinen remontti tekee katosta uuden veroisen. Uusi katto voi olla paneelikatto, joka maalataan valkoiseksi tai rapattu katto, jonka reiät paikataan. Jokainen voi tehdä itse pieniä sisäkattoremontteja. Pieniin remontteihin tarvitaan vain hieman aikaa ja Tee Itsen vaihe vaiheelta etenevät ohjeet.

  Voit lukea esimerkiksi, miten maalaat paneelikaton: Paneelikaton maalaaminen ja miten korjaat rapattuun kattoon tulleen reiän: Näin helposti korjaat rapattuun kattoon tulleen reiän

  Uusi puukatto

  Jos purat vanhan puukaton, tarkista, onko sen takana kunnon höyrynsulku.
  Rapatun katon päälle pitää rakentaa kunnon koolaus ennen kattopaneelien asentamista. Sen jälkeen kaikki sujuu helposti.

  Täältä löydät kaikki ohjeet, jotka koskevat puukattoja.

  Uusi kipsilevykatto

  Kipsilevykatto muistuttaa hieman rapattua sisäkattoa. Kipsilevyjen pinta on kestävä, toisin kuin perinteinen rappaus, joka halkeilee ja murenee. Kipsilevyjen saumat eivät jää näkyviin, kun ne tasoitetaan oikein. Kipsilevyt voi asentaa vanhan puukaton päälle, jos paneelit ovat lujasti kiinni kattopalkeissa. Ellei niin ole, vanha puukatto pitää purkaa ennen kipsilevyjen asentamista.

  LUE LISÄÄ: Kipsilevykaton rakentaminen

  Muut kattotyypit

  Paneelit ja kipsilevyt ovat suosituimpia sisäkaton materiaaleja, mutta markkinoilla on myös muita vaihtoehtoja. Esimerkiksi Troldtekt-kuitubetonilevyt vaimentavat melua, minkä takia niiden käyttö on levinnyt tehdashalleista tavallisiin koteihin.