Rakennusohjeet
Helppo
Vaikea

Vanhojen ja kellastuneiden ponttilautojen maalaaminen valkoiseksi raikastaa yleisvaikutelmaa tehokkaasti. Pinnat näyttävät siistimmiltä ja koko talo vaikuttaa isommalta ja valoisammalta. Jos haluat myydä talosi, maalaa se houkuttelevammaksi. Jos taas aiot yhä asua talossasi, voit itse nauttia urakkasi upeasta jäljestä.

Ennen kuin alat maalata sisäkattoa

Kun maalaat ponttilaudat valkoisiksi, toimi kuten ammattimaalari. Esivalmisteltavaa on enemmän, mutta se maksaa vaivan siinä vaiheessa, kun ryhdyt maalaamaan. Ensinnäkin maalausaika lyhenee, kun maalilla ei tarvitse koettaa peittää pikkuvirheitä, ja toiseksi jäljestä tulee upeampi, kun jaat työn neljään vaiheeseen.

Ensin laudat puhdistetaan ja suojataan ne pinnat, joita ei ole tarkoitus maalata. Näin urakka etenee nopeammin, ja maalia päätyy vain sinne minne on tarkoitus. Tämän jälkeen maalattava alue pohjustetaan, jotta pinnassa ei myöhemmin näy nikotiinin, noen, hartsin tms jälkiä. Seuraavaksi tasoitetaan raot ja reiät. Ne kuuluvat ponttikattoon, mutta näkyvät maalaamisen jälkeen selvästi.

Lopuksi maalataan – ja nautitaan upeasta jäljestä.

Lataa koko artikkeli niin saat työohjeet.