Rakennusohjeet
Helppo
Vaikea

Vanhojen ja kellastuneiden ponttilautojen maalaaminen valkoiseksi raikastaa yleisvaikutelmaa tehokkaasti. Pinnat näyttävät siistimmiltä ja koko talo vaikuttaa isommalta ja valoisammalta. Jos haluat myydä talosi, maalaa se houkuttelevammaksi. Jos taas aiot yhä asua talossasi, voit itse nauttia urakkasi upeasta jäljestä.

Ennen kuin alat maalata sisäkattoa

Kun maalaat ponttilaudat valkoisiksi, toimi kuten ammattimaalari. Esivalmisteltavaa on enemmän, mutta se maksaa vaivan siinä vaiheessa, kun ryhdyt maalaamaan. Ensinnäkin maalausaika lyhenee, kun maalilla ei tarvitse koettaa peittää pikkuvirheitä, ja toiseksi jäljestä tulee upeampi, kun jaat työn neljään vaiheeseen.

Ensin laudat puhdistetaan ja suojataan ne pinnat, joita ei ole tarkoitus maalata. Näin urakka etenee nopeammin, ja maalia päätyy vain sinne minne on tarkoitus. Tämän jälkeen maalattava alue pohjustetaan, jotta pinnassa ei myöhemmin näy nikotiinin, noen, hartsin tms jälkiä. Seuraavaksi tasoitetaan raot ja reiät. Ne kuuluvat ponttikattoon, mutta näkyvät maalaamisen jälkeen selvästi.

Lopuksi maalataan – ja nautitaan upeasta jäljestä.

Lataa koko artikkeli niin saat työohjeet.

TOIMITUS SUOSITTELEE: Säästä rahaa maalikaupassa!

Niin on käynyt kaikille. Maalausurakka on lopussa, ja jäljelle on jäänyt puolikkaita ja täysiä purkkeja kallista maalia. Tai sitten maali on loppunut kesken sunnuntai-iltana, ja projekti on jäänyt viimeistelemättä.

Voit välttää turhan maalin ostamisen laskemalla menekin ennen maalin ostamista. Näytämme tässä jutussa, kuinka helppoa se on. Laskukaava on sama siitä riippumatta, aiotko maalata olohuoneen, vajan tai talon tai öljytä terassin.

Kyllä, kiitos: Haluan mielelläni nähdä, miten voin laskea helposti, kuinka paljon maalia pitää ostaa.

VIDEO: Tässä voit nähdä laseretäisyysmittarin toiminnassa: