Näin helposti korjaat katon halkeamat

Pienet halkeamat rapatuissa katoissa ovat tavallisia, ja ne syntyvät rakenteiden liikkumisesta. Onneksi ne on helppo korjata nopeasti ja siististi tasoitteella.

Vaikeusaste
Vie aikaa
2 tuntia
Hinta
8 euroa

Johdanto

Rapatun sisäkaton pieniltä halkeamilta on lähes mahdoton välttyä. Niihin onneksi tottuu, mutta joskus halkeamat muuttuvat harmittavan näkyviksi. Halkeamien peittäminen akryyli- tai karkeatasoitteella ei ole hankalaa, mikäli seuraat ohjeitamme. Jos katossa on esiin tulleita vaurioita, voit vahvistaa kattopinnan lasikuitukankaalla. Jos pinta on niin huonossa kunnossa, että se on korjattava perusteellisesti, rappaus on syytä poistaa kokonaan. Rappauskerroksen paksuus vastaa 13 mm:n kipsikartonkilevyä. Vaurioitunut rapattu katto voidaan korjata koolaukseen kiinnitettävillä kipsilevyillä.

ONGELMA
Rapatun katon halkeamat ovat yleensä vain kosmeettinen ongel-ma, jos ne eivät ole tämän suurempia. Ongelma ratkeaa nopeasti.

RATKAISU
Rapatun katon halkeamista selviää putkilosta pursotettavalla akryyli-tasoitteella. Jos halkeamat ovat kuvassa näkyvää suurempia,
kannattaa käyttää karkeatasoitetta.

Vie aikaa

Pari tuntia + tasoitemassan kuivumisaika.

Hinta

Karkearakeinen tasoite-massa on edullista. Lisäksi tulevat maalikustannukset.

Vaikeusaste

Rapatun kattopinnan halkeamat on helppo korjata.

Ohjeet

01
Toimi näin 5 Vaihe

Sisäkatto halkeilee: Halkeamat raaputetaan puhtaiksi 1

Halkeamat raaputetaan puhtaiksi. Kaikki irronnut rappaus on saatava pois. Tämän jälkeen on tehtävä tilaa tasoitteelle, jos halkeamat täytetään. Koko halkeama siistitään vanhan ruuvitaltan tai lastan kulman avulla.

Sisäkatto halkeilee: Käytä pienempää lastaa reikien täyttämiseen tasoitteella 2

Käytä pienempää lastaa reikien täyttämiseen tasoitteella kuten oikean sivun isossa kuvassa näkyy. Karkeatasoite kuivuu nopeasti lämpimän katon pinnassa - joten työskentele lastan kanssa riittävän ripeästi.

Sisäkatto halkeilee: Käytä silottamiseen kosteaa ja pehmeää sivellintä 3

Käytä silottamiseen kosteaa ja pehmeää sivellintä. Karkeatasoit-teen sideaine on heikkoa, joten sitä on helppo hioa kuivana. Jos käytät kosteaa pehmeää sivellintä, hiomisen tarve vähenee tai poistuu kokonaan.

Sisäkatto halkeilee: Maalaa katon ja kipsikoristeen rajapinta 4

Maalaa katon ja kipsikoristeen rajapinta. Sivele kattopintaan, jonka myöhemmin maalaat telalla, vain hyvin ohut maalikerros. Muussa tapauksessa siveltimen vedot saattavat näkyä pysyvästi telalla vedetyn maalikerroksen alta.

Sisäkatto halkeilee: Maalaa loppuun 5

Maalaa loppuun. Ensimmäisen maalauskerran jälkeen kannattaa tarkastella korjauskohtaa hyvässä valaistuksessa. Jos siellä täällä näkyy vielä pieniä kuoppia, ne voi nopeasti tasoittaa ennen viimeistä maalikerrosta.

Video

VINKIT: Pidä irtokarvat pois maalista

VINKIT: Estä nukan irtoaminen telasta

VINKIT: Älä puhdista maalausvälineitä turhaan

Lehtiversio

Lataa artikkeli pdf-muodossa samanlaisena kuin se julkaistiin alunperin Tee Itse -lehdessä.

    Muut lukevat juuri nyt …

    Lisää samasta aiheesta Sisäkatto