Kattohalkeamia on turha surra

Rapattujen kattojen pinnassa näkee usein halkeamia. Ne syntyvät rakennuksen pienestä liikehdinnästä. Tästä ei kuitenkaan tarvitse huolestua, katto ei ole vaurioitunut eikä putoa alas. Yleensä halkeamat on nopea ja helppo korjata siistein tuloksin.

Vaikeusaste
Vie aikaa
2 tuntia
Hinta
8 euroa

Johdanto

Rapatun sisäkaton pieniltä halkeamilta on lähes mahdoton välttyä. Niihin onneksi tottuu, mutta joskus halkeamat muuttuvat harmittavan näkyviksi. Halkeamien peittäminen akryyli- tai karkeatasoitteella ei ole hankalaa, mikäli seuraat ohjeitamme. Jos katossa on esiin tulleita vaurioita, voit vahvistaa kattopinnan lasikuitukankaalla. Jos pinta on niin huonossa kunnossa, että se on korjattava perusteellisesti, rappaus on syytä poistaa kokonaan. Rappauskerroksen paksuus vastaa
13 mm:n kipsikartonkilevyä. Vaurioitunut rapattu katto voidaan korjata koolaukseen kiinnitettävillä kipsilevyillä.

Ohjeet

01
Toimi näin 5 Vaihe

1

Halkeamat raaputetaan puhtaiksi. Kaikki irronnut rappaus on saatava pois. Tämän jälkeen on tehtävä tilaa tasoitteelle, jos halkeamat täytetään. Koko halkeama siistitään vanhan ruuvitaltan tai lastan kulman avulla.

2

Käytä pienempää lastaa reikien täyttämiseen tasoitteella kuten oikean sivun isossa kuvassa näkyy. Karkeatasoite kuivuu nopeasti lämpimän katon pinnassa - joten työskentele lastan kanssa riittävän ripeästi.

3

Käytä silottamiseen kosteaa ja pehmeää sivellintä. Karkeatasoit-teen sideaine on heikkoa, joten sitä on helppo hioa kuivana. Jos käytät kosteaa pehmeää sivellintä, hiomisen tarve vähenee tai poistuu kokonaan.

4

Maalaa katon ja kipsikoristeen rajapinta. Sivele kattopintaan, jonka myöhemmin maalaat telalla, vain hyvin ohut maalikerros. Muussa tapauksessa siveltimen vedot saattavat näkyä pysyvästi telalla vedetyn maalikerroksen alta.

5

Maalaa loppuun. Ensimmäisen maalauskerran jälkeen kannattaa tarkastella korjauskohtaa hyvässä valaistuksessa. Jos siellä täällä näkyy vielä pieniä kuoppia, ne voi nopeasti tasoittaa ennen viimeistä maalikerrosta.

Vie aikaa

Pari tuntia + tasoitemassan kuivumisaika.

Hinta

Karkearakeinen tasoite-massa on edullista. Lisäksi tulevat maalikustannukset.

Vaikeusaste

Rapatun kattopinnan halkeamat on helppo korjata.

Video

VINKIT: Pidä irtokarvat pois maalista

VINKIT: Estä nukan irtoaminen telasta

VINKIT: Älä puhdista maalausvälineitä turhaan

Vinkit & niksit

    Muut lukevat juuri nyt …